Irodalom

2022.07.23. 09:00

Tamási Áron esszé- és novellapályázatot hirdet az MMA

Az első díj 500 ezer forint, a második 300 ezer, a harmadik díj pedig 150 ezer forint mindkét kategóriában.

Tamási Áron (1897–1966) erdélyi magyar író születésének 125. évfordulója alkalmából esszé- és novellapályázatot hirdet a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) a Magyar Írószövetség szakmai együttműködésével.

A pályázatra szeptember 30-ig olyan, korábban nem publikált és más pályázaton még nem szerepelt műveket várnak, amelyek kapcsolódnak Tamási Áron életművéhez – olvasható az MMA MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A 18 év feletti alkotók számára meghirdetett pályázatra novella kategóriában maximum 33 ezer karakter terjedelmű elbeszéléseket, novellákat, rövidprózákat várnak, amelyek akár tematikájukban, akár nyelvi sajátosságaikban, akár más poétikai eszközeikben, akár helyszínüket tekintve kötődnek Tamási Áron életművéhez.

Esszé kategóriában szintén maximum 33 ezer karakter terjedelmű esszéket várnak, amelyek tárgya Tamási Áron élete, életműve, alkotói munkássága, szerepe és helye a 20. század prózairodalmában, sajátos nyelvi világa, recepciója, hatása a mai magyar irodalomra, színház-, illetve filmművészetre – áll a pályázati kiírásban.

Az első díj 500 ezer forint, a második 300 ezer, a harmadik díj pedig 150 ezer forint mindkét kategóriában.

Mint írják, a szervezők és a szakmai zsűri fenntartja a jogot, hogy különdíjakat is oszt, vagy megosztva ítéli oda a díjakat.

Minden szerző kategóriánként egy művel pályázhat. Nevezési díj nincs. A pályázati anyagot elektronikus formában várják a [email protected] email-címre.

A díjakat november első felében adják át. A szervezők fenntartják a jogot arra, hogy a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályaműveket nyomtatásban megjelentetik.

A kiírás részletei a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Írószövetség honlapján olvashatók.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában