Hagyományőrzés

2022.08.09. 13:00

Pénteken kezdődik a 24. Szent István-napi Néptánctalálkozó

Az eseményen hat ország kisebbségi és regionális kultúrát képviselő táncegyüttesei és zenekarai vesznek részt Kolozsváron és környékén.

Pénteken kezdődik a 24. Szent István-napi Nemzetközi Kisebbségi Néptánctalálkozó, amelyen hat ország kisebbségi és regionális kultúrát képviselő táncegyüttesei és zenekarai vesznek részt Kolozsváron és környékén.

A Kolozsvárott, a Kolozs megyei Magyarfenesen, Válaszúton és a Fehér megyei Miriszlón zajló fesztiválon hat ország 20 külföldi és belföldi kisebbségi és regionális kultúrát képviselő táncegyüttese és zenekara vesz részt – közölte a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány kedden az MTI-vel.

A programok között szerepel villámcsődület Kolozsvár központjában, nyitógála a kolozsvári Diákművelődési Házban, nemzetközi néptánckavalkádok és zárógála Kolozsvár főterén, nemzetközi gasztronómiai est, nemzetközi táncház, népviseleti felvonulás, a magyarfenesi falunapok, a miriszlói magyar napok és a Heltai FolkNapok.

A rendezvényen a magyar keresztény államalapításra és az államalapító szent királyra kívánnak emlékezni a Kárpát-medencei magyar közösségek, az európai kisebbségek, népcsoportok és regionális kultúrkörök népzenei és néptánc hagyományaival. A Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Szarkaláb Néptáncegyüttes és a SzINT Kulturális Egyesület (Szent István-napi Néptáncalálkozóért Egyesület) péntektől augusztus 21-ig várja az érdeklődőket a Szent István-napi Néptánctalálkozón.

Borítókép: A helyi Bogáncs néptáncegyüttes táncosai a 16. Szent István-napi Néptánctalálkozón Kolozsváron 2014. augusztus 20-án. Fotó: MTI/Biro István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában