Fókuszban a természet

2022.08.27. 09:00

Varázslatos Magyarország fotókiállítás a Természettudományi Múzeumban

Az idén csaknem 200 fotóból álló, az ország legkiemelkedőbb alkotóinak munkáit bemutató válogatás igazi vizuális csemege a természetfotók kedvelőinek.

Legyen ön is zsűritag és szavazzon a fotókra

Forrás: Facebook/@VarazslatosMagyarorszag

A Varázslatos Magyarország fotópályázatának és természetvédelmi tevekénységeinek célja, hogy bemutassa hazánk természeti értékeit, nemzeti parkjaink gazdag élővilágát, s ezzel felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára.

A tárlat különlegessége, hogy idén a megszokottól eltérően a VM nemcsak az ország tíz nemzeti parkjának természeti világát mutatja be tematikusan felépített kiállításán, hanem a speciális mobil installációkon helyet kapnak kiemelt alkotók és pályázati kategóriák is.

A látogatók ugyanis a kategóriák dobogósainak alkotásait és a National Geographic Magyarország magazinnal közösen bevezetett új pályázati kategória legszebb képeit is megcsodálhatják, valamint találkozhatnak a VM idén alapított – és első alkalommal átadott – díja, A magyar természetfotó nagydíja első három helyezettjének portfóliájával is.

A fotókra önök is szavazhatnak:

Az első helyezett Potyó Imre, második helyezett Szabó Irma és a harmadik helyezett Török János különlegesen szép alkotásaival ejtik rabul szívünket.

A nemzetipark-igazgatóságok szakmai felügyeletét ellátó Agrárminisztérium ajánlásával megalapított nagydíj az ország természetfotós társadalmának legkiemelkedőbb alkotóinak járó elismerése, melyet azon fotósok nyernek el, akik egyévnyi kemény munkával és tehetségük folytonos bizonyításával a legmagasabb eredményeket érték el a fotópályázaton.

A VM A magyar természetfotó nagydíjával azt köszöni meg a természetfotósoknak, hogy képeikkel maradandó értéket teremtenek, hiszen nemcsak hűen mutatják be a természet élővilágát, de egyfajta hírvivőként mutatnak rá annak szépségére, törékenységére is.

Ide kattintva ön is szavazhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában