Hagyományőrzés

2022.11.06. 08:00

A Duna menti népek táncaiból merít a Duna Művészegyüttes legújabb előadása

November 18-án mutatják be a Nemzeti Táncszínházban.

Jelenet a Duna Művészegyüttes Héttorony – Makovecz Imre emlékére című előadásán a 17. Magyar Táncfesztiválon a Győri Nemzeti Színházban 2022. június 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A Duna menti népek táncaiból és zenéiből merít a Duna Művészegyüttes legújabb előadása, amelyet november 18-án mutatnak be a Nemzeti Táncszínházban.

A Duna Művészegyüttes májusban a Nemzeti Táncszínházban egy nagyszabású gálaműsor keretében ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját. A jubileumi évet lezáró legújabb bemutatóját ugyanitt viszi színpadra – olvasható az együttes MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, A Duna balladái – Táncok és imák a Duna mentén című produkcióban különleges látványvilággal, egyedülálló díszletelemekkel, énekkel és tánccal elevenednek meg a dunai ember életérzései, a nagy folyamhoz kötődő rítusai. A Duna balladái cím egyfajta romantikus költőiségre, de a ballada szó eredeti jelentésére, a táncra is utal – teszik hozzá.

A közleményben felidézik, hogy a Duna Művészegyüttes célkitűzése megalapítása óta ugyanaz:

élni a hagyománnyal, a nézők minden érzékszervére hatni, költészetet alkotni a néptáncból és szellemileg is megmozgatni a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában