A honvédelem napja

2023.05.16. 10:35

Különleges családi napot rendez a Városligetben a Magyar Honvédség

A honvédelem napja alkalmából családi napot rendez a Városligetben a Magyar Honvédség vasárnap: bemutatják többek között a honvédség harcjárműveit, lesznek közelharc- és tűzszerész-bemutatók, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái pedig zenekari és díszelgőbemutatót tartanak – írja az MTI.

MW

Résztvevők a Magyar Honvédség toborzó napján a Hősök terén 2022. október 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az esemény Facebook-oldala szerint a Városligetben vasárnap 10 és 18 óra között bemutatják a Magyar Honvédség high-tech eszközeit és a látogatók megismerkedhetnek a modern hadsereg mindennapjaival.

Bemutatják többek között a Lynx gyalogsági harcjárművet, a Gidrán páncélozott harcjárművet és a Leopard harckocsit, valamint az Atlas légvédelmi rakéta indítóállványát és a Skylark 1-LEX pilóta nélküli felderítő repülőt.

A rendezvényen 22 honvédségi kiállító vesz részt, ott lesznek a vegyvédelmisek és a mélységi felderítők, a tűzszerészek pedig statikus bemutatót tartanak robottal, bombaruhákkal, pajzzsal, fémkeresővel és hatástalanított bombatestekkel.

A toborzóponton airsoft- és lézerpuska-lövészet, VR-szimulátor, valamint mobil akadálypálya vár mindenkit, és ott az önkéntes és szerződéses szolgálatról is lehet bővebb információkat kapni.

Az MH Sportszázad standjánál olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolókkal, valamint válogatott katonasportolókkal lehet beszélgetni, akik pedig szeretnének részt venni a honvédtisztképzésben, azok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar sátránál kaphatnak részletes tájékoztatást.

A magyar katonáknak 1849. május 21-én, a tavaszi hadjárat végén három hétig tartó ostrom után sikerült visszaszerezniük a budai Várat. Ennek emléket állítva 1992 óta május 21-e, a honvédelem napja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában