képírás

2020.11.06. 17:04

Ma kezdődik az Olasz Filmfesztivál a budapesti Puskin moziban

A november 16-ig tartó mustra filmjeinek egy részét Szegeden, Debrecenben, valamint online, a Távmoziban is vetítik majd.

Forrás: Shutterstock

Tizenhárom friss olasz filmet tűz műsorára a ma kezdődő Olasz Filmfesztivál – MittelCinemaFest a budapesti Puskin moziban.

A november 16-ig tartó mustra filmjeinek egy részét Szegeden, Debrecenben, valamint online, a Távmoziban is vetítik majd.

Ebben az évben a MittelCinemaFest Francesco Bruni negyedik filmjével, az idei Római Filmfesztiválon debütált Vajon mi lesz? című alkotással nyílik meg. A film sajátos iróniával mesél egy férfi (Kim Rossi Stuart) betegségén átvezető utazásáról, a halállal való szembenézéséről.

Az idei műsorban szerepel Claudio Noce harmadik egész estés filmje, a Miatyánk, amelynek főszereplője Pier Francesco Favino, aki elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Coppa Volpi díjat.

Pietro Castellitto első rendezése, a Ragadozók megkapta a 77. Velencei Filmfesztiválon legjobb forgatókönyvért járó Horizont-díjat. A film iróniával mesél a társadalom minden rétegében szinte uralkodóvá vált magányról, a kommunikációs nehézségekről és a megértés hiányáról.

A fesztivál zárófilmje, A nélkülözhető boldogság pillanatai című alkotás Francesco Piccolo azonos című regényéből készült Daniele Luchetti rendezésében. A film főszereplője Pierfrancesco Diliberto, ismertebb nevén Pif.

Az idei válogatásban az új olasz színészgeneráció több tehetséges tagja látható viszont, akik az utóbbi évek olasz filmjeiben tűntek fel a képernyőn.

A fesztiválon vetítik továbbá az Oscar-díjas Gabriele Salvatores Ne félj, ha megölellek című alkotását is, melynek főszereplőjét, Claudio Santamariát a Bűnügyi regényből ismerheti a magyar közönség.

A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecitta közös rendezvényén a filmek eredeti nyelven, magyar felirattal lesznek láthatók.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában