Mozi

2018.09.20. 14:44

Történelmi dokumentumfilmek készítésére lehet pályázni a médiatanácsnál

A célra 105 millió forintot különített el a testület, a kiírásra 50-52 perces önálló alkotások terveivel lehet jelentkezni – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön.

A közlemény szerint a tanács idén is meghirdeti a Nemeskürty István-pályázatot, amelyre archív tartalmak újrafelhasználásával készülő, történelmi vagy sporttörténeti eseményeket, személyeket, helyszíneket és évfordulókat feldolgozó dokumentumfilmeket várnak. A szinopszisok beadási határideje október 18., az elkészült filmeket pedig 2020 végéig mutatják majd be az országos televíziók – írták. A pályázat részletes kiírása megtalálható a mecenatura.mtva.hu oldalon – tették hozzá.

Kitértek arra is, a médiatanács 107,2 millió forintot ítélt oda huszonkét helyi vagy körzeti televíziónak a Magyar Média Mecenatúra Programon belül a rendszeresen jelentkező hírműsorok, valamint közéleti és kulturális magazinműsorok gyártására meghirdetett pályázat második fordulójában.

A támogatásból a Debrecen Televízió, a TV Szentendre, a Tatai Televízió, a szarvasi Körös Televízió, a Karcag Televízió, a Zalaegerszegi Televízió és a Sopron Televízió hírműsort, a Szentgál Televízió, a budapesti TV10 és ESTV, a Kiskőrös Televízió, a mórahalmi Móra-Net TV, a csornai Rábaközi Televízió, a Városi TV Mohács, illetve a Komló és Térsége Televízió közéleti magazintartalmakat készíthet.

Kulturális magazinműsorok gyártására pedig a Vásárhelyi Televízió Hódmezővásárhelyről, a Szombathelyi Televízió, a Halas TV Kiskunhalasról, a Keszthelyi Televízió, a Városi Televízió Eger, a Nyíregyházi Televízió és a Szolnok TV kap támogatást – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában