lovassport

2017.09.21. 18:09

Hölle Martin vezet a díjhajtás első napja után

Hölle Martin áll az élen a díjhajtás első, csütörtöki napja után a szlovéniai Lipicán zajló kettesfogathajtó-világbajnokságon.

A pónivilágbajnok magyar versenyző nagy fölénnyel vezet a mezőny fele, azaz 41 hajtó bemutatkozását követően, közel hét hibaponttal előzve meg a második svájci Beat Schenket. Meggyőző teljesítményéről mindent elárul, hogy öt pontozó bíróból négy őt látta a legjobbnak.

A 11-szeres világbajnok, egyéniben és csapatban egyformán címvédő Lázár Vilmos a negyedik, hátránya több mint tíz pont a hozzá hasonlóan csapattag honfitársával szemben. A csütörtökön bemutatkozó harmadik magyar, Kákonyi Norbert a 26. helyen áll.

Pénteken, a díjhajtás második napján további 40 hajtó mutatkozik be, köztük a háromfős magyar csapat harmadik tagja, a nyolcszoros vb-aranyérmes Lázár Zoltán, illetve a kizárólag egyéniben érdekelt Nagy Tibor és Szilágyi Zsolt. Szombaton a maratonhajtásra kerül sor, vasárnap pedig az akadályhajtással zárul a vb.

Állás a díjhajtás első napja után:

1. Hölle Martin 35,57 hibapont

2. Beat Schenk (svájci) 42,30

3. Lars Schwitte (német) 42,53

4. Lázár Vilmos 46,13

...26. Kákonyi Norbert 58,93

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában