kézilabda-vb

2017.11.29. 16:20

Szucsánszki és Tomori sincs az utazó keretben

A sérült Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita nem tagja a magyar női kézilabda-válogatott szűkített keretének, amely a pénteken kezdődő németországi világbajnokságra utazik.

Debrecen, 2017. június 10. Kim Rasmussen, a magyar válogatott dán szövetségi kapitánya a nõi kézilabda világbajnokság selejtezõjében játszott Magyarország - Szlovákia mérkõzésen a debreceni Fõnix Csarnokban 2017. június 10-én. A magyar válogatott 28-19-re legyõzte Szlovákia csapatát. A világbajnokságnak idén Németország ad otthont decemberben. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

A magyar szövetség (MKSZ) szerdai sajtótájékoztatóján Kim Rasmussen szövetségi kapitány elmondta, hogy Tomori a térd-, Szucsánszki pedig a vállsérülése után még nincs tökéletes állapotban. Az átlövő és az irányító továbbra is a klubjában – a Győri Audi ETO-ban, illetve a Ferencvárosban – készül, de a magyar válogatott szakmai stábja folyamatos kapcsolatban áll majd velük, és ha szükség lesz rájuk, illetve az egészségi állapotuk is megengedi, a torna közben csatlakozhatnak a nemzeti együtteshez.

Rasmussen a sajtótájékoztatón sem hozta nyilvánosságra a 16 fős szűkített keretet, mert azt a szövetség elnökségének el kell fogadnia.

A szakvezető elmondta, a jól sikerült felkészülési időszak után nagy örömmel várják a világbajnokság kezdetét.

„A Möbelringen Kupa három mérkőzése megmutatta, hol az erőnk – például benne van a sebesség a lábakban – hol a gyengeségünk, vagyis miben vagyunk jók és miben kell javulnunk” – nyilatkozta Rasmussen.

Hangsúlyozta, hosszú a torna, ezért mind a 16 játékosára egyformán számít. „Már rögtön az elején arra kell gondolnunk, mi lesz a negyedik és az ötödik meccsünkön, aztán ha elég jók vagyunk, akkor jöhet a rendkívül fontos hatodik és hetedik találkozó. Nem lesz könnyű dolgunk, de jó hangulatban készül a csapat” – fogalmazott.

Pálinger Katalin, a női válogatott szakág-felelőse, az MKSZ alelnöke kijelentette, a jövő évben várja a kiugró eredményt a válogatottól, de Rasmussen munkájának köszönhetően az együttes már az elmúlt évben is nagyon sokat fejlődött.

„A felkészülési tornán biztató jeleket láttam a csapat taktikáját illetően. Örülnénk, ha egy világverseny előtt teljes kerettel készülhetnénk, mindenki rendelkezésre állna, de ez most sem adatott meg” – mondta a korábbi kiváló kapus.

Felhívta a figyelmet, hogy a csapat szellemisége nagyon jó, a játékosok rendesen, keményen dolgoznak, és – bár még sok a hiba – ez megmutatkozott a mérkőzéseken is.

Görbicz Anita csapatkapitány kijelentette, szeretnének tiszta lelkiismerettel és jó eredménnyel hazatérni Németországból.

„Nagyon fogunk küzdeni, minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy nyerni akarunk. A Möbelringen Kupán voltak hibáink, lesznek is, de megpróbáljuk kiküszöbölni őket és minél kevesebb hibával játszani”

– szögezte le.

A kapus Bíró Blanka reményét fejezte ki, hogy a lengyelek és a csehek elleni nagyon fontos csoportmérkőzésekre összeáll a magyar csapat védekezése.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az MKSZ három évre szóló együttműködési és támogatási megállapodást köt az Aegon cégcsoporttal, ennek köszönhetően megoldott lesz a felnőtt és az utánpótlás-válogatottak játékosainak biztosítása.

A magyarok a norvégiai Möbelringen Kupa felkészülési tornán a házigazdák világ- és Európa-bajnok csapatától, valamint az olimpiai bajnok Oroszországtól kikaptak, a Koreai Köztársaság együttesét legyőzték.

A pénteken kezdődő németországi világbajnokságon a magyar csapat Norvégiával, Svédországgal, Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal szerepel azonos csoportban, a csoportokból az első négy jut tovább. A csoportmérkőzéseket Bietigheim-Bissingenben, a nyolcad- és negyeddöntőt Lipcsében rendezik.

A torna folyamán van lehetőség játékosok cseréjére, de akik csatlakoznak, azok csak a 28 fős bő keret tagjai közül kerülhetnek ki.

A magyar női válogatott világbajnoki kerete: 

kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd)

jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)

jobbátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA)

irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd)

beállók: Kisfaludy Anett (Érd), Mayer Szabina (Alba Fehérvár KC), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)

balátlövők: Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (Budaörs)

balszélső: Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

tartalékok: Gávai Szonja (Érd), Mazák-Németh Csilla (Siófok KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO)

A 28-as keret további tagjai: 

kapusok: Kiss Éva (Győri Audi ETO), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)

jobbszélső: Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria)

jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd), Planéta Szimonetta (Chambray Touraine), Triscsuk Krisztina (Kisvárdai KC)

beálló: Sirián Szederke (DVSC-TVP)

balszélső: Hársfalvi Júlia (DVSC-TVP)

A női vb csoportbeosztása: 

A csoport (Trier): Franciaország, Románia, Spanyolország, Szlovénia, Angola, Paraguay

B csoport (Bietigheim): Norvégia, Svédország, Csehország, MAGYARORSZÁG, Argentína, Lengyelország

C csoport (Oldenburg): Dánia, Oroszország, Brazília, Montenegró, Japán, Tunézia

D csoport (Lipcse): Hollandia, Németország, Szerbia, Koreai Köztársaság, Kína, Kamerun

A magyar válogatott csoportmérkőzései: 

december 2., szombat: Norvégia-Magyarország 20.30

december 3., vasárnap: Magyarország-Svédország 18.00

december 5., kedd: Magyarország-Argentína 14.00

december 7., csütörtök: Lengyelország-Magyarország 14.00

december 8., péntek: Csehország-Magyarország 18.00

Borítókép: Kim Rasmussen, a magyar válogatott dán szövetségi kapitánya a női kézilabda világbajnokság selejtezőjében játszott Magyarország – Szlovákia mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2017. június 10-én.

MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában