női kézi-vb

2017.12.08. 19:53

Legyőztük a cseheket, megvan a csoport harmadik helye

A magyar női kézilabda-válogatott 30-29-re legyőzte Csehország csapatát a németországi világbajnokság csoportkörének ötödik, utolsó fordulójában, pénteken Bietigheim-Bissingen, így a B csoport harmadik helyéről jutott a nyolcaddöntőbe.

Hungarian fans during the women's handball world championships match between Norway and Hungary at the EgeTrans Arena in Bietigheim-Bissingen, Germany, 2 December 2017. Photo: Marijan Murat/dpa

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Marijan Murat

A támadások során elkövetett magyar pontatlanságok és a cseh átlövésekkel szemben tehetetlen védekezés miatt a gyorsan kézilabdázó ellenfél vezetett, sőt kettős emberelőnyben négy gólra növelte az előnyét (7-11). Ezután létszámegyenlőségnél sorozatban hat gólt dobtak az elszántan és immár pontosabban játszó magyarok, és a szünetben már három találattal vezettek (17-14).

A második felvonás elején, az újabb pontatlan magyar támadásokat kihasználva, a csehek egyenlítettek (21-21), de a hullámzóan alakuló találkozó folytatásában Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese volt hatékonyabb, ami elégnek bizonyult a győzelemhez.

Időközben kiderült, hogy Franciaország csapata lesz a magyar női kézilabda-válogatott ellenfele a németországi női kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A mérkőzést vasárnap 17.30-tól játsszák Lipcsében.

A franciák az A csoport második helyén végeztek, miután a spanyolok a csoportkör utolsó, ötödik fordulójában, péntek este fölényesen legyőzték Szlovéniát.

A magyar szövetség statisztikája szerint a két csapat eddig 47 alkalommal találkozott egymással, 15 francia győzelem és két döntetlen mellett 32 meccset nyertek a magyarok.

A spanyolokat az motiválta, hogy elkerüljék Norvégiát, a világ- és Európa-bajnok skandinávok azonban meglepetésre kikaptak Svédországtól, így mégis összejön a spanyol-norvég találkozó.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC játékosai közül Nora Mörk kilenc, Stine Oftedal négy gólt dobott. A svédeknél az Érden játszó Jamina Roberts négyszer volt eredményes.

Borítókép: Magyar szurkolók a németországi vb-n.

AFP PHOTO / DPA / Marijan Murat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában