Döntés

2017.12.25. 14:51

A világbajnokság élvonalában indulhat a magyar jéglabda-válogatott

A világbajnokság élvonalában, az A-csoportban indulhat januárban a magyar jéglabda-válogatott a nemzetközi szövetség döntése értelmében.

A Habarovszkban megrendezendő torna honlapjának közleménye szerint a kanadai válogatott lemondta a részvételt, ezért került a mezőnybe a magyar csapat.

A jegkorongblog.hu című szakportál emlékeztet rá, hogy a legutóbbi, svédországi világbajnokságon a másodvonal döntőjében a magyarok egy góllal kaptak ki Kanadától, ezért kerülhettek most pótlólag a legjobbak közé.

Az oroszországi világbajnokságnak a fedett, 10 ezer nézőt befogadni képes Jerofej Aréna ad majd otthont. Ott rendezték a 2015-ös világbajnokságot is, amelytől Kanada ugyancsak visszalépett, anyagi okokra hivatkozva.

A magyar válogatott január 29-én Kazahsztánnal játssza első mérkőzését, majd Németország és az Egyesült Államok ellen lép pályára. A csoport mind a négy tagja továbbjut a negyeddöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!