Oda a részvétel

2018.01.13. 23:05

Miklós Edit nem lesz ott a téli olimpián

A sportoló nem indulhat a phjongcshangi téli olimpián, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott és jobb térdében elszakadt a keresztszalag.

A hazai sportági szövetség szombat este közleményben tudatta, hogy a versenyzőt az éjszaka folyamán megműtik, rehabilitációja várhatóan több hónapot vesz igénybe, így a február 9-én kezdődő téli játékokon nem tud részt venni.

Amint arról portálunk is hírt adott, Miklós Edit Bad Kleinkirchheim az utolsó kaput kihagyva haladt át a célvonalon, hanyatt esett, a hátán többször megpördült, majd percekig mozdulatlanul feküdt a havon. Rövid idő múlva a mentők hordágyra tették és helikopterrel a villachi kórházba szállították.

Stark Márton szövetségi kapitány elmondása szerint – a korábbi hírekkel ellentétben – a versenyző nem vesztette el az eszméletét.

„A célegyenes előtt túl közel ment az egyik kap

uhoz, korrigált, de úgy érezte, mintha valami elvitte volna a lábát. Ezek után nem akarta megterhelni a jobb térdét, és ezért csak úgy tudott megállni a célban, hogy eldőlt. A jobb lábában fájdalmat érzett, a bal lába szerencsére sértetlen maradt”.

A szakvezető kora este még reménykedett, hogy nem annyira komoly a baj, hogy Miklós Editnek ki kell hagynia az olimpiát, utóbb azonban kiderült: nem a belső, hanem a keresztszalag szakadt el, ami súlyosabb sérülés.

Miklós Edit szinte napra pontosan egy éve sérült meg az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, ezután mindkét térdét meg kellett műteni. Küzdelmes rehabilitációs időszak következett a számára, majd augusztusban kezdte el a havas edzéseket, és december elején tért vissza, Lake Louise-ban a világkupa-sorozatba.

Borítóképünkön Miklós Editet a bukása után. Forrás: MTI / AP / Giovanni Auletta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!