rendezés

2018.02.15. 18:21

Négy magyar és két szlovák város adna otthont a kézi Eb-nek

Négy magyar és két szlovák város adna otthont a 2022-es vagy a 2024-es férfi kézilabda Európa-bajnokságnak.

Az európai szövetség (EHF) honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a Papp László Budapest Sportarénában, a debreceni Főnix Csarnokban, a szegedi Pick Arénában, a Veszprém Arénában, a pozsonyi Ondrej Nepela Arénában, valamint a kassai Steel Arénában rendeznék a mérkőzéseket.

A létesítmények közül a szegedi – amely még nem épült fel – 8143 fős befogadóképességű lesz, a veszprémi csarnok lelátóit pedig 8469 fősre bővítik.

Novemberben derült ki, hogy a magyar és a szlovák szövetség közösen pályázik a 2022-es és a 2024-es férfi kontinenstorna megrendezésére. Dánia és Svájc ugyancsak közösen jelentkezett mindkét eseményre, illetve az előbbire Belgium, Spanyolország és Franciaország együtt, utóbbira pedig Németország is pályázik.

A helyszínbejárásokat hamarosan megkezdi a szemlebizottság, a döntést pedig az EHF glasgow-i kongresszusán hozzák meg, június közepén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!