október 20. és 28. között

2018.05.07. 20:51

Arany és ezüst az elvárás a birkózó világbajnokságon

Sike András, a kötöttfogású birkózó-válogatott szövetségi kapitánya reméli, hogy az októberi, budapesti világbajnokságon fényesebb érmeket szerez a szakág múlt héten szerzett három bronzérménél.

A szakember az M1 aktuális csatornán hétfőn este úgy fogalmazott, a tavalyi öt éremhez képest visszaesés a kaszpijszki Eb-szereplés, de az, amit a 2017-es kontinensviadalon nyújtott a csapat, „nagyon ritkán fordul elő”.

„Előzetesen jobbra számítottam, mert kicsit elegem van már a bronzérmekből, tavaly a világbajnokságon is nyertünk belőle hármat” – tette hozzá a szövetségi kapitány, aki személy szerint Korpási Bálinttól remélt jobb eredményt.

A szabályváltoztatásokkal kapcsolatban – reggeli mérlegelés, kétnapos versenyek – megjegyezte, ezek nem rajzolták át az erőviszonyokat.

A 97 kg-os kategóriában bronzérmes Kiss Balázs azt mondta, a medált jó előjelnek tartja a világbajnokság előtt, s örül, hogy 35 évesen sem jelentett gondot számára az alkalmazkodás az új versenykörülményekhez.

A magyar válogatott összesen öt bronzérmet szerzett az oroszországi Kaszpijszkban megrendezett Európa-bajnokságon.

A budapesti világbajnokság október 20. és 28. között lesz a Papp László Sportarénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában