röplabda európa liga

2018.05.16. 12:41

Döntőbe jutna a női röpiválogatott

A magyar férficsapatnak az elődöntőbe kerülés, a nőinek a döntőbe jutás a célja a szombaton, illetve vasárnap kezdődő röplabda Európa Ligában.

A három (egy férfi, két női) találkozónak otthont adó Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott szerdai sajtótájékoztatón Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára úgy fogalmazott: az, hogy egy helyszínen mindkét válogatott képviselői egyszerre lehetnek jelen, mutatja, hogy a sportág fejlődése nem állt meg.

„Sokáig álom volt a férficsapat Európa Liga-szerepeltetése, de tavaly ez a folyamat is elindult” – jelentette ki Ludvig.

Hozzátette, a szövetség által kitűzött cél a férficsapat esetében a négyes döntőbe jutás, a nőkkel szemben pedig – akik házigazdaként már biztosan tagjai az elődöntőnek – a fináléba jutás az elvárás.

Tálas Zsuzsanna feladó azt mondta, a magyar válogatottnak eddig az összetartás volt az egyik legfőbb erőssége, s bár most sok az új játékos a keretben, lesz egy hónapjuk megismerni egymást.

„Boldogok voltunk a lányokkal, hogy újra találkoztunk, hiszen akik külföldön játszunk, jó ideje nem láttuk egymást. A fő cél most az, hogy a fiatalokat bevonjuk a közösségbe” – fogalmazott a Krakkóban légióskodó Tálas.

A belga szövetségi kapitány, Jan De Brandt nagyon örül annak, hogy a magyar szövetség rendezi a négyes döntőt, hiszen így közel egy hónapjuk van a felkészülésre.

„Az összeszokáshoz idő kell, mi pedig így nyertünk néhány hetet. Szeretnénk minden csoportmeccset megnyerni, de a csúcsformát június 14-re időzítjük” – mondta annak kapcsán, hogy együttese házigazdaként biztosan tagja a négyes döntőnek.

A férfiak román szövetségi kapitánya, Bogdan Tanase szerint fiatal csapatának célja a legjobb négy közé jutás mellett az, hogy megfelelően felkészüljön az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre. Mint mondta: ő is még csak most ismerkedik a csapattal, hiszen hétfőn találkoztak először, de reális célnak tartja az elődöntős szereplést.

Nagy József, a nemzeti csapat centere szerint hiába volt csak egy napjuk pihenni a bajnokság végét követően, mindenki talált új motivációt és teljes gőzzel dolgoznak.

Az ezüst divízióban szereplő férfiak szombaton Horvátországban, az arany ligában játszó nők vasárnap hazai pályán, a franciák ellen kezdik a sorozatot.

A női négyes döntőt június 14-15-én a Papp László Budapest Sportarénában rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!