történelmi teniszsiker

2018.07.09. 16:40

Babos továbbjutott, hétfőtől vezeti a páros-világranglistát

Jövő hétfőtől Babos Tímea vezeti a női teniszezők páros világranglistáját.

Timea Babos (HUN)in action during the Eastbourne Tournament 2018, the Nature Valley International at Devonshire Park, Eastbourne, United Kingdom on 25th June 2018 - Picture by Jonathan Dunville / ProSportsImages / DPPI

Forrás: AFP/DPPI/PRO SPORTS IMAGES LTD

Fotó: Jonathan Dunville

A játékos honlapjának hétfői beszámolója szerint a magyar teniszsport első felnőtt világranglista-elsősége azzal vált biztossá, hogy a cseh Andrea Hlavackova – honfitársa, Barbora Strycova oldalán – kikapott a wimbledoni nyílt bajnokság nyolcaddöntőjében.

A magyar teniszező a francia Kristina Mladenovic oldalán negyeddöntőbe jutott a teniszbajnokság női páros versenyében.

Az elsőként rangsorolt duó a Kirsten Flipkens, Monica Niculescu belga, román egységet győzte le két szettben, 63 perc alatt a hétfői nyolcaddöntőben.

Az már a meccs előtt eldőlt, hogy jövő hétfőtől Babos vezeti a páros világranglistát. Sem a nőknél, sem a férfiaknál magyar felnőtt teniszező még sosem állt az általában hetente frissülő WTA-rangsor élén.

A wimbledoni Grand Slam-torna előtt Babos a harmadik volt. Az már a rajt előtt eldőlt, hogy a tavaly győztes orosz Jelena Vesznyina nem maradhat előtte, mivel sérülés miatt nem indult. Az orosz Jekatyerina Makarova és a korábbi világelső tajvani Csan Latisa ugyancsak búcsúzott.

Magyar felnőtt teniszező még sosem állt az általában hetente frissülő világranglista élén, a nőknél és a férfiaknál sem.

Borítókép: Babos Wimbledonban

AFP / DPPI / Pro Sports Images Ltd / Jonathan Dunville

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!