Ég veled, Iron Aquatics

2018.07.30. 07:38

Ez lesz Hosszú Katinka új klubjának a neve

A világklasszis úszó a glasgow-i vébén hat számban indul, de a szövetségi kapitány nem számol vele a váltóversenyeken.

Budapest, 2017. július 27. A harmadik helyezett Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás döntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 27-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Hosszú Katinka új klubot alapított: a világklasszis úszó közösségi oldalán jelentette be hivatalosan is, hogy megszületett új, a férjével, Shane Tusuppal alapított Iron Aquatics nevű klubot felváltó új egyesülete, az Iron Swim.

Az Origo sajtóértesülésekre hivatkozva azt írja, hogy az új klub jogilag nem az Iron Aquatics jogutóda, de ugyanazt a munkát végzi, és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) már fel is vette a tagjai közé.

A cikk beszámol arról is, hogy Sós Csaba, az augusztus 3-án kezdődő glasgow-i Európa-bajnokságra készülő válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy miután nem kapott más tartalmú jelzést, a háromszoros olimpiai bajnokot ugyanabban a hat számban, azaz kétszáz gyorson, száz és kétszáz háton, kétszáz pillangón, kétszáz és négyszáz vegyesen nevezte, amelyekben a 2017-es budapesti világbajnokságon is indult.

„És ha csak másként nem nyilatkozik, a magam részéről nem számolok vele a váltóversenyeken”

– tette hozzá a szövetségi kapitány.

Borítókép: Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás döntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 27-én.

Forrás: MTI / Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában