evezős eb

2018.08.05. 13:30

Galambos Péter hatodik lett könnyűsúlyú egypárban

Galambos Péter a hatodik helyen végzett könnyűsúlyú egypárban a skóciai Hamiltonban zajló evezős Európa-bajnokság utolsó, vasárnapi versenynapján.

A tavalyi, berlini kontinensviadalon ugyanebben a versenyszámban ezüstérmes magyar versenyző a 2000 méteres táv negyedénél a negyedik volt, több mint egy hajóhossz hátránnyal. Svájci és olasz ellenfele a folytatásban még jobban elhúzott tőle, így féltávnál már látszott, hogy legfeljebb a bronzéremért lehet versenyben.

A hajrát hatodikként kezdte Galambos, és mivel nem tudott javítani, az A döntő utolsó helyén végzett.

Papp Gergely a normálsúlyú egypárevezősök C döntőjében ötödik lett vasárnap délelőtt, vagyis összesítésben a 17. helyen zárt a Glasgow-hoz közeli Hamilton mellett fekvő Strathclyde-tavon.

Pénteken a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes a 15., szombaton a Csiszár Péter, Fiala Balázs, Forrai Dávid, Tamás Bence összeállítású könnyűsúlyú négypárevezős az ötödik, a Polivka Dóra, Krémer Eszter kormányos nélküli kettes pedig a nyolcadik helyen végzett.

Az Európa-bajnokságon 18 versenyszámban hirdetnek győztest. A mezőnyt 32 ország több mint 500 evezőse alkotja.

Skócia multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: az evezésen kívül a vizes sportágak, a golf, a triatlon, a kerékpár és a torna kontinensviadalát is megrendezik Glasgow-ban és környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában