US Open

2018.09.07. 06:31

Babos Tímea döntős párosban

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán bejutott a New York-ban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyének fináléjába.

Timea Babos of Hungary in action during the first round of the 2018 US Open Grand Slam tennis tournament, at Billie Jean King National Tennis Center in Flushing Meadow, New York, USA, August 28th 2018, Photo Rob Prange / SpainDPPI / DPPI

Forrás: AFP / SpainDPPI

Fotó: Rob Prange

A második kiemelt magyar, francia kettős a magyar idő szerint péntek hajnali elődöntőben a Samantha Stosur, Csang Suaj ausztrál, kínai duóval találkozott, s a verseny honlapja szerint az első szettben egy gyors brékváltás után úgy jutottak el 4:4-ig a felek, hogy mindenki simán hozta a maga adogatását.

A felvonás hajrájában Babosék a legjobbkor vették el ismét ellenfelük szerváját,

s ezt követően egy könnyed adogatójátékkal nyerték meg a 33 percig tartó játszmát.

A második játékrészben a tavaly a cseh Andrea Hlavackovával világbajnok magyar játékos és francia társa megint egyből brékelt, és 5:4-nél a győzelemért adogathatott. Ekkor kicsit megremegett a második kiemelt duó, így Stosurék kiegyenlítettek. A rövidítésbe torkolló szettet végül mégis Babosék nyerték: a harmadik mérkőzéslabdájukat kihasználva jutottak be a US Open fináléjába.

„Nehéz mérkőzés volt, szerintem most nem játszottuk a legjobb teniszünket. Kifejezetten rosszul szerváltunk, talán ezt valamilyen szinten befolyásolta, hogy fedett pályán volt az elődöntő” – mondta a találkozót követően honlapján a 25 éves Babos.

„A lényeg, hogy az ilyen nehéz meccseken, amikor nem megy annyira, akkor is küzdünk, harcolunk, megpróbálunk megoldást találni. Ez most is sikerült” – tette hozzá a párosban világelső magyar teniszező.

Babos Tímea győzelmével történelmet írt, ugyanis

ő lett az első magyar játékos, aki az amerikai nyílt teniszbajnokság valamelyik felnőtt versenyében döntőzhet.

Az Australian Open-bajnok magyar, francia páros a 13. kiemelt Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe ausztrál, amerikai kettőssel vívja majd a finálét magyar idő szerint vasárnap este hétkor.

Borítókép: Babos Tímea.

Forrás: AFP / Rob Prange / SpainDPPI / DPPI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában