olimpiai kvalifikáció

2018.09.02. 10:12

Várat magára a magyar siker a sportlövő-vb-n

A magyar duók nem jutottak döntőbe a légpuska és a légpisztoly vegyescsapatok versenyében a csangvoni olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokság első versenynapján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint puskában a Sidi Péter, Dénes Eszter páros végzett előrébb, ám az öt csapatot felvonultató fináléba kerüléstől ez a duó is messze volt. Az alapversenyt – mely során a pár tagjai 40-40 lövést adnak le, s eredményük összeadódik – Sidiék 832,5 körrel a 17. pozícióban végeztek, a döntőtől 3,5 körrel elmaradva. A komáromiak világ- és Európa-bajnoka 418, míg Dénes 414,5 kört ért el.

Péni István és Zwickl-Veres Kata a 39. lett a 70 csapatot felvonultató mezőnyben. A páros visszafogottabb szereplése nem a légpuskában világranglista-vezető Pénin múlt. Az UTE 21 éves lövője ugyanis 421,2 körrel zárt,

ami az egész mezőny legjobb férfi eredménye volt.

A verseny után Sidi és Péni is azt hangsúlyozta, hogy

a viadal kiváló edzés volt a hétfői egyéni 10 méteres versenyre, melyben mindketten esélyesek a nyolcas döntőbe kerülésre.

Pisztolyban Tátrai Miklós és Major Veronika kettőse indult, s lett 32. 757 körrel. A párosban ezúttal Tátrai volt a pontosabb, 383 kört ért el, míg Major 374-gyel zárt.

A vegyescsapatoknál mindkét számban két-két duó szerzett kvótát. Az egyéni számokban négy-négy tokiói indulási jogot osztanak ki. Hétfőn a férfi és női légpuska számot rendezik a dél-koreai városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!