világesemények helyszíne

2018.10.26. 18:05

Orbán Viktor: Budapest egy globális sportfőváros

A Budapesten zajló birkózó világbajnokságról, az új generációs „városi világjátékokról” és a magyar fővárosban tervezett további világszintű sporteseményekről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózószövetség elnöke péntek délután az Országházban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Budapest, 2018. október 26. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) az Országházban fogadta Nenad Lalovicsot, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnökét (k) 2018. október 26-án. Balról Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Szecsődi Balázs

A megbeszélésen, amelyen részt vett Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos valamint Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is, elhangzott: a magyar főváros immár hetedik alkalommal ad otthont a birkózó vb-nek; ezzel kapcsolatban a nemzetközi szövetség elnöke megismételte: minden idők legnagyobb birkózó eseménye zajlik Budapesten, ami Magyarországot és a sportágat is nagyobbá teszi.

Orbán Viktor leszögezte, Budapest egy globális sportfőváros, ehhez minden körülmény és képesség adott: elhelyezkedése, szépsége, gazdasági fejlődése, az itt élők vendégszeretete, kulturális pezsgése, erős szolgáltatási szektora, de mindenekelőtt a város biztonsága. Hozzátette: folytatódik Budapest sportinfrastruktúrájának fejlesztése.

A tárgyaláson elhangzott: jövőre négy világbajnokságot – asztalitenisz, vívó, öttusa és gyorsasági kajak-kenu – rendezünk meg, ráadásul 2019-ben Budapest viselheti az Európai Unió által adományozott „Európa Sportfővárosa” címet

Havasi Bertalan hozzátette: a miniszterelnök elkötelezett a 2019. évi World Urban Games, egy új generációs multisport-esemény budapesti megrendezése mellett, amely egyfajta „fiatalos sportfesztivál a város szívében”, és olyan sportágak tartoznak ide, mint például a BMX, görkorcsolya, gördeszka, 3x3 kosárlabda, teqball vagy a break tánc.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) az Országházban fogadta Nenad Lalovicsot, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnökét (k) 2018. október 26-án. Balról Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi BalázsMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!