Férfi kézilabda

2018.11.07. 07:20

Csoknyai István mellett Vladan Matic is kapitány lehet

Az eddig megbízott férfi kézilabda szövetségi kapitány, Csoknyai István társat kaphat maga mellé: a Tatabánya edzője, Vladan Matic és Csoknyai készítheti fel a válogatottat a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Csoknyai István szövetségi kapitány a Magyarország - Szlovákia férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen az Érd Arénában 2018. október 24-én. MTI/Kovács Tamás

Ezzel megoldódhat a hosszú ideje húzódó kapitánykérdés, amely a svéd Ljubomir Vranjes menesztése után alakult ki. Akkor az MKSZ az olaszok és a szlovákok elleni Eb-selejtezőre a Balatonfüred edzőjét, Csoknyai Istvánt kérte fel. A csapat mindkét meccsét megnyerte – számol be róla az Origo az NSO nyomán.

A tárgyalások közben tovább folytatódtak, a hírek szerint Csoknyai mellett a Tatabánya edzője, Vladan Matic is a válogatott mellett dolgozhat, azaz ők készítik fel majd a csapatot a januári férfi kézilabda-világbajnokságra, ahonnan a világbajnok egyenes ágon juthat ki a 2020-as tokiói olimpiára, míg a 2-7. helyezettek olimpiai selejtezőre mehetnek.

A cikk szerint azt még nem tudni, hogy a két szakember milyen felállásban tevékenykedik majd.

A francia, a svéd és a cseh válogatottnál a közelmúltban két azonos jogkörrel kinevezett szövetségi kapitány dolgozott, nem lenne meglepetés ez a felállás a magyar együttesnél sem.

Az MKSZ szerda délutánra hirdette meg sajtótájékoztatóját, ott hivatalosan is kiderül minden.

Borítókép: Csoknyai István szövetségi kapitány a Magyarország – Szlovákia férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen az Érd Arénában 2018. október 24-én.

MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában