Káprázatos teljesítmény

2018.11.10. 11:12

Késely Ajna lett Európa második legjobb sportolónője

A magyar úszótehetség az Európai Olimpiai Bizottság tagjainak szavazatai alapján állhatott dobogóra.

Silver medallist Hungary's Ajna Kesely pose on the podium during the medal ceremony for the Women's 400m freestyle swimming final at the Tollcross swimming centre during the 2018 European Championships in Glasgow on August 9, 2018. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: ANDY BUCHANAN

Az EOB közgyűlésén a szavazatok nyomán egy osztrák kerékpáros, a mountain bike ifjúsági Eb- és vb-győztes Laura Stigger lett 2018 legjobb ifjúsági korú sportolónője, mögötte – egy szlovén szlalomkajakozóval holtversenyben – a 17 esztendős Késely Ajna érdemelte ki a megosztott második-harmadik helyet – adja hírül az Origo.

A cikk írója szerint a rangsor magyar szempontból mindenképpen megtisztelő, ugyanakkor enyhén szólva furcsának is tekinthető, hiszen a Kőbánya SC válogatott úszója idén minden nagy nemzetközi versenyén káprázatos teljesítménnyel rukkolt elő.

Helsinkiben, az ifjúsági Európa-bajnokságon hét érmével, köztük az öt arannyal valósággal tarolt, nem sokkal később Glasgow-ban a felnőtt sportolók mezőnyében két ezüst- és egy bronzérem volt tudásának jutalma, legutóbb Buenos Airesben, az ifjúsági olimpián pedig aranyérmes mesterhármassal koronázta meg az idei bravúros esztendejét

– összegzik.

„Egyenesen a százhalombattai rövidpályás bajnokságról érkeztem Marbellára, és az igazat megvallva csak itt értesültem arról, hogy milyen nagy eseménynek a résztvevője lehetek. Büszke vagyok arra, hogy a nevem felkerült a díjvárományosok listájára, még inkább a végső helyezésemre” – nyilatkozta Késely Ajna az SzPress hírszolgálat kérdésére.

Borítókép: Késely Ajna. Forrás: AFP / ANDY BUCHANAN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!