focista család

2018.11.13. 13:10

Pogba bátyja a Fradi látókörébe került

Próbajátékra érkezik a 20-szoros guineai válogatott védő, Florentin Pogba.

Saint-Etienne's Guinean defender Florentin Pogba (R) shakes hands with his brother Manchester United's French midfielder Paul Pogba (L) during the UEFA Europa League football match between AS Saint-Etienne and Manchester United on February 22, 2017, at the Geoffroy Guichard stadium in Saint-Etienne, central France. (Photo by PHILIPPE DESMAZES / AFP)

Fotó: AFP

Sajtóértesülések szerint Florentin Pogba, 20-szoros guineai válogatott védő további sorsáról a tesztelést követően dönt majd a Ferencváros szakmai stábja és a klubvezetés.

A 28 éves futballista a Manchester United világbajnok csillagának, Paul Pogbának a bátyja (Florentin-nek egy ikertestvére is van, Mathias, ő a francia harmadosztályú Tours futballistája), és öccséhez ugyan nem mérhető eddigi karrierje, de 66 első-, 79 másodosztályú francia bajnoki már áll a háta mögött, ezeken összesen 7 gólt szerzett. Legkomolyabb klubja a nagymúltú Saint-Étienne volt, ahol majdnem több mint öt évet töltött el.

A Pogba-testvérek és a büszke anyuka:

A középső és akár bal oldali védőként is bevethető játékos kiváló fizikai mutatókkal rendelkezik, 189 centiméter magas. Értékét jelenleg 1,5 millió euróra taksálják külföldön (csúcsidőszakában 4,5 millió euró volt az ára), a nemzetközi szinten alacsonynak mondható besorolás pedig annak köszönhető, hogy Florentin Pogba jelenleg csapat nélküli futballistának számít. Legutóbb, egészen a nyárig a török Genclerbirligi kötelékébe tartozott, ám volt klubja nem hosszabbított vele szerződést.

A testvérek már játszottak is egymás ellen az Európa Ligában még 2017 februárjában – írta meg a csakfoci.hu.

Borítókép: Florentin és Paul egymás ellen az Európa Ligában

AFP / Philippe Desmazes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában