NB I.

2018.12.16. 22:14

Paprikás meccsen verte a Vidi a Fradit

A második helyen álló MOL Vidi FC házigazdaként 2-1-re legyőzte a listavezető Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 18., idei utolsó fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

Székesfehérvár, 2018. december 16. A fehérvári Juhász Roland (b) és a ferencvárosi Ivan Petrjak a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott MOL Vidi FC - Ferencváros találkozón a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2018. december 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

Parázs hangulatban kezdődött a találkozó, a csapatok nem kímélték saját és ellenfelük testi épségét sem, ezért többször is a játékvezetőnek kellett szétválasztania a feleket. Ennek elsősorban a fővárosiak látták kárát, Varga Rolandot emlékezetkiesés miatt mentőautóval kórházba szállították, Lovrencsics Gergőt pedig bokasérülés miatt kellett lecserélni.

Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök megáldja a pályát a mérkőzés kezdete előtt.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A hazai gárda játszott fölényben, nagy iramot diktáltak a fehérváriak, és Anel Hadzic révén az első negyedóra végén kapufáig jutottak. A Ferencváros sem csak a védekezéssel törődött, a 26. percben Davide Lanzafame közeli lövését Kovácsik Ádám bravúrral védte. A harmincadik percben megszerezte a vezetést a Vidi: Pátkai Máté beadását Armin Hodzic passzolta néhány lépésről a kapuba. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, egy gyors ellentámadás végén Ivan Petrjak emelt Kovácsik felett a kapuba.

A második félidő elején inkább a küzdelem dominált, a két együttes ritkán került helyzetbe. A Ferencváros a hatvanadik percben Fernando Gorriarán révén közel járt a gólhoz, de lövését a fehérvári kapus hárította. Néhány perccel később a túloldalon Dibusz Dénes már tehetetlen volt: Kovács István indításával a frissen beállt Marko Scepovic lépett ki, és 12 méterről a kapuba emelt. Az FTC – ismételten hátrányba kerülve – nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, Petrjak a 83. percben egy szép szóló végén a kapust is átemelte, de Juhász Roland menteni tudott. A végén a fővárosi gárda nagy nyomást helyezett a fehérvári kapura, de nem tudott egyenlíteni.

18. FORDULÓ

Mol Vidi FC–Ferencváros 2–1 (Hodzic 27., M. Scsepovics 66., ill. Petrjak 34.)

Borítókép: A fehérvári Juhász Roland (b) és a ferencvárosi Ivan Petrjak a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott MOL Vidi FC – Ferencváros találkozón a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2018. december 16-án.

MTI / Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában