NB I.

2018.12.18. 17:37

Zárt kapus meccset és pénzbírságot is kapott az Újpest

Egy zárt kapus mérkőzésre és egymillió forintra büntette az Újpest FC-t kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Székesfehérvár, 2018. november 21. Az újpesti Bojan Sankovic (b) és a fehérvári Kovács István az OTP Bank Liga 6. fordulójából elhalasztott MOL Vidi FC - Újpest FC labdarúgó-mérkõzésen a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2018. november 21-én. A mérkõzéssel avatták fel a fehérvári csapat új futballstadionját. MTI/Illyés Tibor

A klubot a címvédő MOL Vidi FC december 8-i újpesti vendégjátéka miatt szankcionálták a „rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolói részéről obszcén kifejezések bekiabálásáért, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használatáért és nézőtéri rendbontásért, valamint másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartásáért, amely másodszor fordult elő a bajnokságban” – áll az MLSZ honlapján olvasható indoklásban.

A Debreceni VSC-t a Budapest Honvéd elleni, hazai mérkőzésen „szurkolói által elkövetett, másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusok skandálása miatt” két szektor bezárására kötelezte a bizottság.

Csertői Aurélt, a Paks vezetőedzőjét egy bajnoki mérkőzésről tiltották el.

A fegyelmi bizottság elnöke előzetes vizsgálatot rendelt el a Diósgyőr-Kisvárda mérkőzésen Vernes Richárd (Diósgyőr), a MOL Vidi-Ferencváros mérkőzésen pedig Pátkai Máté és Vinícius Paulo (Vidi FC), valamint Leandro de Almeida (FTC) által elkövetett szabálytalanságok kapcsán.

Borítókép: Az újpesti Bojan Sankovic (b) és a fehérvári Kovács István az OTP Bank Liga 6. fordulójából elhalasztott MOL Vidi FC – Újpest FC labdarúgó-mérkőzésen a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2018. november 21-én.

MTI / Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában