idén is

2019.01.07. 12:52

A legjobb magyar öttusázó szeretne lenni Marosi Ádám

Az olimpiai kvótaszerzést tartja elsődlegesnek a 2019-es évben Marosi Ádám, akit tavaly hatodszor választott a szövetsége az év hazai férfi öttusázójának és aki idén is a legjobb szeretne lenni.

Az olimpiai bronzérmes, 2009-ben egyéni világbajnok sportoló az M1 aktuális csatornán hétfőn emlékeztetett rá, hogy az Európa-bajnokság, melyen nyolc tokiói kvótát osztanak, augusztusban, a budapesti világbajnokság pedig, melyen három versenyző szerezhet olimpiai indulási jogot, szeptemberben lesz.

„Most mi a fontosabb: világbajnokságon dobogón állni, vagy előtte egy Európa-bajnokságon megszerezni a kvótát?”

- válaszolt kérdéssel arra a felvetésre, melyik versenyt tekinti elsődlegesnek.

Marosi Ádám bemelegít az öttusa Európa-bajnokságon a férfiak hagyományos versenye döntőjének lövészet-futás kombinált száma előtt 2018. július 22-én
Fotó: Kovács Tamás / MTI Fotó

Utalt rá, hogy a nemzetközi szövetség új kvalifikációs szabályt vezetett be, ennek értelmében, ha egy nemzetből egynél többen kerülnek a legjobb nyolc közé az Eb-n, akkor csak a jobbik kapja meg az olimpiai indulás jogát.

„Most az az elsődleges szempont, hogy én legyek a legjobb magyar öttusázó. Aztán hogy ez azt jelenti, hogy a világbajnokságon dobogón állok vagy esetleg megnyerem az Európa-bajnokságot, ez már más kérdés”

- tette hozzá.

Megerősítette: lendületet adott neki, hogy a tavalyi, székesfehérvári Európa-bajnokságon egyéniben második lett és a csapattal is ezüstérmet nyert.

„Hazai közönség előtt versenyezni és jó eredményt elérni mindig megdobja az embert”

- mondta, hozzátéve, hogy az azt megelőző időszakban túl sok volt a kudarc vagy legalábbis az olyan eredmény, amelyet kudarcként élt meg.

„Nagyon-nagyon vágytam már erre a sikerre”

- folytatta.

Az idei, hazai világbajnokságra utalva elmondta, nagy álma vált valóra a margitszigeti rendezéssel, mert ott 1999-ben nagyszerű volt a hangulat.

A felkészülést illetően, emlékeztetett rá, hogy már nem fiatal versenyző, ezért nem mindegy, hogy mire hegyezi ki a formáját.

„Egyre nehezebb felvenni a ritmust, de még érzek magamban elég energiát”

- árulta el a 34 éves versenyző, majd arra a kérdésre, hogy akkor 2020-ban, az olimpia évében még biztosan ott lesz-e a pályán, kijelentette:

„különben nem csinálnám”.

Borítókép: A későbbi harmadik helyezett Marosi Ádám (k) a katonai öttusa világbajnokság férfiak versenye döntőjében a futó-lövészet számban a Honvéd Tüzér utcai sporttelepén 2018. szeptember 28-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában