EB-SELEJTEZŐ

2019.01.05. 18:38

Kikaptak Svájctól a röplabdás fiúk

A csapatnak ez volt a negyedik veresége a csoportkörben.

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-2-re kikapott Svájc csapatától az Európa-bajnoki selejtező ötödik fordulójában szombaton, így már csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra.

Eredmény, Európa-bajnoki selejtező, 5. forduló, F csoport:

Magyarország-Svájc 2-3 (22, 22, -20, -21, -8)

A kazincbarcikai összecsapásnak annak tudatában vágott neki a román Bogdan Tanase irányította magyar együttes, hogy amennyiben nem szerez pontot – azaz 3-0-ás vagy 3-1-es vereség esetén -, biztosan lemarad a kontinenstornáról.

Az első szettben nyitásfogadásban, a másodikban pedig támadáshatékonyságban kerekedett ellenfele fölé a hazai csapat, ám a svájciak 2-0-s hátrányban sem adták fel, és végül győzelemmel zárták a 2 óra 12 perces meccset. Szoros vereségével a magyar válogatott egy pontot szerzett, így – az esti ukrán-macedón mérkőzés végéig biztosan – megőrizte matematikai esélyét a továbbjutásra.

A magyarok augusztusban 3-2-re kikaptak Macedóniától, 3-2-re győztek Svájcban, majd előbb 3-0-ra, utána 3-1-re kikaptak az ukránok legjobbjaitól, jövő szerdán pedig a macedónok vendégeként Szkopjéban zárják a sorozatot.

A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe.

A Európa-bajnokságot négy országban, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában rendezik szeptember 12. és 29. között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában