guruló trükkmesterek

2019.04.03. 12:00

Országos Görpark Program indul

A magyarországi városokban olyan görparkok kialakítását támogatják, amelyek biztonságosak, és az amatőr, hobbisportolók elvárásai mellett a versenyzők igényeit is ki tudják elégíteni.

Forrás: Shutterstock

Újabb sportolási lehetőségek nyílnak meg a települések és a fiatalok előtt. Az Emberi Erőforrások minisztere kezdeményezésére az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és a sportért felelős államtitkár a Magyar Országos Gördeszka és Görkorcsolya Sportági Szakszövetség bevonásával 2019-ben elindítja az Országos Görpark Program I. ütemét – olvasható a tárca közleményében.

Mint írják, a Programba először a 20 ezer főnél nagyobb lakosságú önkormányzatok és önkormányzati szervek jelentkezhetnek.

A görparkok kialakításának támogatására az idei évben 350 millió forint áll rendelkezésre. Helyszínenként az összköltség 50%-át, de legfeljebb 30 millió forintot biztosítanak. A támogatásban részesülőknek vállalnia kell a park ingyenes használatát, és megépítését követően 5 évig a park fenntartását, karbantartását és üzemeltetését.

A Programba 2019. április 30-ig van lehetőség jelentkezni,

a görparkok átadásának határideje pedig 2020. június 30.

A benyújtott igények szakmai, műszaki és pénzügyi vizsgálatát követően a helyszínekre vonatkozó végső döntést az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára közösen hozza meg.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!