Fekvenyomó Eb

2019.08.14. 14:11

Hét aranyat hoztak haza a magyarok Luxemburgból

A verseny legeredményesebb magyar versenyzője Lombosi Melinda lett, aki korcsoportjában és az open mezőnyben is diadalmaskodott.

A magyar küldöttség hét arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel térhetett haza a Luxemburgban megrendezett klasszikus fekvenyomó Európa-bajnokságról.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) szerdai tájékoztatása szerint a felnőtteknél a női open mezőnyben a tokiói világbajnok, korábbi Európa-csúcstartó Szabó Ágnes ezüstérmes lett. Ugyancsak másodikként zárt a kétszeres Európa-bajnok Palágyi Zsanett, míg Nyers Mónika bronzérmes lett.

A junioroknál Véró Alex megvédte Eb-címét, a nőknél pedig Sallai Eszter újoncként utasította maga mögé az összes riválisát.

A verseny legeredményesebb magyar versenyzője Lombosi Melinda lett, aki korcsoportjában (40-50 évesek) és az open mezőnyben is diadalmaskodott. A 41 éves versenyző 150 kilogrammos új open Európa-csúcsot és masters világcsúcsot teljesített.

A masters korosztályban Nyers Mónika, Salamon Erika és Horváth Tibor végzett elsőként. Salamon a felnőtt korosztályban bronzéremmel zárt, a további magyar ezüstérmeket – szintén mastersként – Petróczki Magdolna és Schauer Kornél szerezte.

Az érmeken túl több pontszerző helyezést is elértek a magyar válogatott tagjai, így a felnőtt, valamint a masters csapat is összetett Európa-bajnoki kupát vehetett át. A csapateredményeket a legjobb öt helyezést elérő versenyzők pontszámai alapján kapják a válogatottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!