Kajak-kenu-vb

2019.08.25. 15:22

Kozák Danuta bronzot szerzett 500 méteren

A magyar világklasszist nagy ellenfele, az új-zélandi Lisa Carrington és a fehérorosz Volha Hudzenka is megelőzte a szegedi kajak-kenu világbajnokság vasárnapi versenynapján.

Szeged, 2019. augusztus 25. A harmadik helyezett Kozák Danuta a nõi kajak egyesek 500 méteres versenyének döntõjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danutának is szurkolhatott a Maty-ér többezres közönsége, aki – hasonlóan a szombati középfutamhoz – ismét összecsapott 500-on a női kajak másik korszakos egyéniségével, a sprinttáv királynőjének számító új-zélandi Lisa Carringtonnal. Az UTE 32 éves versenyzője olimpiai és vb-címvédőként kezdte a versenyt, de utóbbi címét a befutó után kénytelen volt átadni Carringtonnak, aki bombaformában versenyez Szegeden.

Az új-zélandi rajt-cél győzelmet aratott, és csak a hátát nézhették a riválisok. Az ezúttal kissé darabosan, erőlködve mozgó Kozák végig harcban volt az éremért, s végül a fehérorosz Volha Hudzenka mögött – aki júniusban a minszki Európa Játékokon is megelőzte őt – harmadikként ért célba, megszerezve ezzel a magyar kajak-kenusport 500. vb-érmét. Az első öt helyezett kapott kvótát, így Magyarországnak is jutott egy.

A háromszoros olimpiai bajnok, 16. vb-jén szereplő Kammerer Zoltántól és nála 16 évvel fiatalabb, 25 esztendős Gál Pétertől újabb bravúrt reméltek a szurkolók K-2 1000 méteren, ahol már az is nagy fegyverténynek számított, hogy a duó bekerült a legjobb kilenc közé. A döntőben az első hat hely ért tokiói indulási jogot, és sokáig úgy tűnt, a magyaroknak talán sikerül odaérniük, de végül nyolcadikként értek célba.

A jövő évi pótkvalifikációs versenyen még lesz lehetőség a javításra.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!