radikális fordulat

2019.10.03. 19:00

Hullámvölgyben a veszprémi kézicsapat

Három vereség után is fel lehet állni, együtt kell harcolni és átlendülni a nehézségeken – mondta David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője a Breszt elleni szombati SEHA Liga mérkőzés előtt tartott csütörtöki veszprémi sajtótájékoztatón.

01 June 2019, North Rhine-Westphalia, Cologne: Handball: Champions League, Telekom Veszprem - KS Vive Kielce, final round, final four, semi-final: Veszprems coach David Davis gesticulates on the side line. Photo: Marius Becker/dpa

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Marius Becker

A szakember szerint bár jól kezdte a csapat a szezont, az utolsó tíz napban minden „radikálisan megfordult”. A veszprémiek a Bajnokok Ligájában előbb hazai pályán kaptak ki 37-31-re a Kieltől majd idegenben 23-18-ra a Montpellier-től, a SEHA Ligában pedig a Rabotnik vendégeként szenvedtek szerdán 26-24 arányú vereséget.

A vezetőedző szerint a szezon elején Bresztben játszott és egy góllal megnyert SEHA Liga-mérkőzésen a kis különbség ellenére jó teljesítményt nyújtott a csapat. Később azonban, például a Tatabánya elleni tizenegy gólos győzelemnél nem volt elégedett azzal, ahogyan játszottak. A Rabotnik ellen elsősorban a harcosság hiányzott a csapatból – mondta.

David Davis nyugalomra és türelemre intett mindenkit, hiszen

építeni kell a csapatot, a korábbi fontos emberek helyét újaknak kell átvenni, ami egy hosszú folyamat.

Amikor nem mennek jól a dolgok, akkor pedig csapatként kell közösen átlendülni a holtponton – mondta. Hozzátette: sok idő van még a szezonból, és

körülbelül öt-hat fordulónak el kell telnie ahhoz, hogy beálljon egy csapat rendszere.

Kiemelte: tavaly, amikor ideszerződött, sokkal nehezebb volt a helyzet Veszprémben. Most van egy háttere a csapatnak, van egy 5-1-es és egy 6-0-s védekezési formájuk, tudja a csapat, hogyan kell támadni, hogyan kell védekezni, mindenki teljes erőbedobással dolgozik.

Három meccs után is fel lehet állni, csak alkalmazkodni, dolgozni és hinni kell

- mondta a Telekom Veszprém vezetőedzője.

Mirsad Terzic, a veszprémi klub játékosa szerint túl kell lépni ezen a tíz napon és a szombati meccset komolyan kell venni. Minden percre szükségünk van a pályán ahhoz, hogy megmutassuk a csapat igazi arcát – tette hozzá. Elmondta: az öltözőben négy ember tölt be kulcsszerepet. Lékai Máté, a csapatkapitány, aki mellett Sterbik Árpád, Andreas Nilsson és ő segítik vezérként a csapatot.

A Breszt elleni szombati meccsről David Davis megjegyezte: tudják már, hogy a Breszt a második csapatával érkezik Veszprémbe, de azt nem, hogy kik fognak játszani, ezért támpont nélkül nehéz felkészülni a mérkőzésre. Azonban „itthon játszunk és nyernünk kell, ez ennyire egyszerű” – jelentette ki.

Borítókép: „Ésszel, fiúk, ésszel!” – mutatja Davis Davis a játékosoknak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!