Női röplabda BL

2019.11.20. 00:27

Bravúros Vasas-pontszerzés Olaszországban

A Vasas Óbuda 3-2-re kikapott az olasz bajnok Conegliano otthonában a női röplabda Bajnokok Ligájának első fordulójában kedden, ezzel pontot szerzett.

A Vasas a következő fordulóban, jövő kedden a francia Nantes-ot fogadja az Érd Arénában.

A Vasas a selejtezőben a montenegrói Luka Bart és az albán Partizani Tiranát is szettveszteség nélkül búcsúztatta.

Ezt megelőzően 15 éve a Nyíregyháza révén szerepelt magyar csapat a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján.

A budapesti együttes a találkozót megelőzően kétszer edzett a PalaVerde csarnokban, ahol a kétezres évek első évtizedében a Sisley Treviso férfi csapata halmozta a sikereket, mostanában pedig a Conegliano szállítja a jobbnál jobb eredményeket a helyi röplabdaszeretők számára.

A kezdésre mintegy 3500 néző érkezett meg az 5500 fő befogadására alkalmas arénába, a maroknyi Vasas-tábor pedig annak tapsolhatott már a csapatok bemutatásánál, hogy a hazaiak legnagyobb sztárjai a kispadon kezdték az összecsapást.

Az első szettben remekül játszott a magyar bajnok, a hazaiak vezetőedzőjének 16 labdamenet után pályára kellett küldenie a legjobbjait.

A Vasas 17-10-re és 21-14-re is vezetett, és bár a hajrában közelebb zárkózott a vendéglátó, az óbudaiak megnyerték a játszmát.

A második felvonást már legerősebb hatosával kezdte a Conegliano, ennek ellenére a Vasas játékosai továbbra is remekeltek, és sokáig vezettek.

Az előző BL-döntő legjobbjának választott olasz Paola Egonu ászaival fordított az olasz bajnok, de a magyarok nem adták könnyen magukat, és a végjátékig tartották a lépést. A hajrát a Conegliano bírta jobban, így egyenlített.

A harmadik játékrészben villámrajtot vett az olasz bajnok, amely ekkor igazolta erőfölényét, és szinte hibátlan játékkal simán került előnybe.

A negyedik etapra rendezte sorait a Vasas, és a szlovák Maria Kostelanska, valamint a dán Trine Kjelstrup ponterős játékával végig tartotta a lépést a Coneglianóval, sőt, a hajrában fordított és újabb játszmát nyert, ezzel pontot szerzett.

Az ötödik szett hazai erődemonstrációt hozott, de a Vasas teljesítményét jól mutatja, hogy a mérkőzés után a hazai szurkolók közel fél percig éltették a magyar bajnokot.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Egonu volt 28 ponttal.

„Jól játszottunk annak ellenére, hogy kikaptunk. A remek védekezésünk volt ma a pontszerzés kulcsa” – értékelt a lefújás után Jakub Gluszak. Azt mondta, azért is örül az eredménynek, mert a játékosai így elhihetik, hogy

kemény munkával a világ egyik legjobb csapatával is felvehetik a versenyt.

„Remélem, így tudjuk folytatni” – tette hozzá Gluszak.

A Coneglianót irányító Santarelli kiemelte, a kezdőcsapat kijelölésével kockáztatott, de mivel sok meccsük van, így néha pihentetnie kell a legjobbjait.

„Gratulálok a Vasasnak, remekül játszottak, így az első szett után muszáj voltam változtatni, mert nem volt meg az egyensúly a csapatomban” – fogalmazott az olasz szakember.

Megjegyezte, mindenki őket akarja legyőzni, de ezzel a teherrel együtt kell élniük.

„A Vasasnak nem volt veszítenivalója, így fontos, hogy végül mi győztünk” – tette hozzá Santarelli.

A mérkőzés egyik legjobb vasasos játékosa, Dékány Bernadett – aki korábban öt szezont játszott Olaszországban – azt mondta, a mérkőzés előtt is bízott abban, hogy sikerül majd szépen bemutatkozni a BL-ben.

„Büszke vagyok a csapatra, tudtam, hogy nem fogjuk könnyen adni magunkat, de mindenki odatette magát” – fogalmazott a válogatott ütőjátékos.

Eredmény, Bajnokok Ligája, D csoport, 1. forduló:

A. Carraro Imoco Conegliano (olasz)- Vasas Óbuda 3-2 (-21, 20, 10, -23, 4)

--------------------------------------------------

a Vasas legjobb pontszerzői: Kostelanská 16, Kjelstrup, Dékány 14-14

a csoport másik mérkőzésén:

Nantes VB (francia)-C.S.M. Volei Alba Blaj (román) 3-1 (19, -20, 12, 16)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!