gála

2019.11.30. 07:45

Szabó Tünde: minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni

A sportért felelős államtitkár pénteken este a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) díjátadó gáláját megnyitó beszédében kiemelte: a sport semmi máshoz nem fogható közösségteremtő erejével egy egész nemzetet képes felemelni.

Budapest, 2019. november 29. Szab Tnde sportrt felels llamtitkr beszdet mond a Magyar Atltikai Szvetsg (MASZ) v atltja djtad gljn a fvrosi Hidegkuti Nndor Stadion rendezvnytermben 2019. november 29-n. Szab Tnde szerint Magyarorszg 2023-ban minden idk legnagyszerbb atltikai vilgbajnoksgt fogja megrendezni. MTI/MTI Fotszerkesztsg/Mth Zoltn

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Megerősítette, hogy a kormány szilárd és kiszámítható támogatást kíván nyújtani a magyar sportnak, ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy a sport minden területén – így az élsportban, szabadidősportban, a létesítményfejlesztésben és a kiemelt nemzetközi viadalok megrendezésében is – folyamatos legyen a fejlődés.

„Biztosak lehetünk benne, hogy ez a felfelé ívelő pálya egyszer sem törik meg” – hangsúlyozta Szabó Tünde.

„Három év és kilenc hónap múlva a rendkívül hatékony szervező munkának és sportdiplomáciai eredménynek hála minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni egy varázslatosan szép, modern létesítményben, amelyet aztán hosszú évtizedeken át a magyar sport, a magyar atlétika és a főváros valamennyi sportszerető lakója fog használni” – fogalmazott.

Az államtitkár abban is bizonyos, hogy a magyar atlétika élni fog azzal a páratlan lehetőséggel, amelyet a 2023-as világbajnokság megrendezése jelent. Meggyőződése, hogy „az új létesítmény bűvkörébe lépve újabb ezrek és tízezrek válnak majd az atlétika elkötelezett híveivé, és a jövő fiatal generációjából mind többen akarnak majd a sportolók és példaképek nyomdokaiba lépni”.

Szabó Tünde beszéde végén köszönetet mondott az atlétikai szövetség tagjainak és vezetőinek a sportág, illetve a magyar sport érdekében tett páratlan kiállásukért, majd a sportolóknak gratulált az idei eredményeikhez, hiszen szavaival élve a magyar atlétika egy újabb nagyszerű évet zárt.

Hasonló szavakkal értékelte az esztendőt Gyulai Miklós. A MASZ elnöke köszönetet mondott az atlétika család tagjainak azért, hogy higgadtan, mértéktartóan és sportolóhoz méltóan viselték az elmúlt hetek megpróbáltatásait, és megmutatták: az atlétika idehaza nem csupán néhány tucat ember sportja.

„A következő években azonban még egy-két lapáttal rá kell tenni” – fűzte hozzá.

Deutsch Péter, a MASZ stratégiai igazgatója megnyugtatta a jelenlévőket, hogy a vb-vel kapcsolatban minden rendben van.

„Örüljünk annak, hogy a lehetősé, megvan, megmaradt. Ez ennek a közösségnek a sikere, legyünk büszkék arra, hogy 2023-ban vb-t rendezhetünk” – zárta szavait az igazgató.

A gálán adták az év atlétáinak járó díjakat. A felnőttek között a nőknél a súlylökő Márton Anita, a férfiaknál a kalapácsvető Halász Bence érdemelte ki az elismerést, amelyet Szabó Tündétől és Gyulai Miklóstól vehettek át. Az év edzői Németh László és Németh Zsolt, az esztendő paraatlétája Ekler Luca lett.

Forrás: MTI

Borítókép: Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédet mond a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Év atlétája díjátadó gáláján a fővárosi Hidegkuti Nándor Stadion rendezvénytermében 2019. november 29-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában