vitorlázás

2019.12.20. 10:51

A harmadik helyről kezdi az éremfutamot Berecz Zsombor

A harmadik helyről kezdi a szombati éremfutamot Berecz Zsombor a vitorlázók Finndingi hajóosztályának Melbourne-ben zajló világbajnokságán.

A címvédő a pénteki első, összességében nyolcadik futam rajtját nagyon jól kapta el – a hunsail.hu beszámolója szerint -, és remek versenyzéssel elsőként ért célba. A kilencedik futam előtt rövid szünetet tartottak, hogy a versenyzőket kíméljék a kánikulában, miközben többször változott a szél erőssége és iránya. Berecznek ebben a részversenyben nem kedvezett a széljárás, a 13. helyen végzett, összességében pedig maradt a harmadik.

A tizedik futamot lefújták, annyira forgott a szél, így a világbajnoki címvédésre nem maradt esélye a 33 éves magyar vitorlázónak, mert az új-zélandi Josh Junior előnye számára már behozhatatlan.

A tokiói olimpiára készülő Berecz a 2018-as vb-aranyérme után idén augusztusban az előolimpián is diadalmaskodott. A világbajnokságon 60 vitorlázó indult.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!