Versenynaptár 2020

2019.12.23. 11:24

Kiemelt versenyeket rendeznek jövőre Magyarországon

A sort a januári, budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság nyitja, és ugyanabban a hónapban rövidpályás gyorskorcsolya Eb-t rendeznek Debrecenben.

Áprilisban a fővárosban lesz a női teniszezők Fed Kupa-fináléja. Májusban pedig – a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének idején – Magyarországról rajtol el a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny, melynek első három szakasza vezet majd hazai tájakon. Ugyanebben a hónapban úszó, szinkronúszó, nyílt vízi és műugró Eb lesz Budapesten.

Az év egyik fő eseménye, a június-júliusi labdarúgó Európa-bajnokság is részben Magyarországon zajlik majd, a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

Június-július fordulóján öttusa Eb-t lát vendégül Székesfehérvár, néhány nappal később a nem olimpiai számokban világbajnokságot rendeznek kajak-kenuban Szegeden, majd Budapesten kajak-kenu maratoni Eb lesz.

Világkupa- és Grand Prix-sorozatokban hagyományosan több sportágban zajlik majd Magyarországon kiemelt verseny 2020-ban. Júliusban ismét megrendezik Székesfehérváron a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat, a Forma-1-ben pedig augusztus 2-án lesz a magyar futam.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!