a kemény munka gyümölcse

2019.12.17. 14:34

Michelisz: életem legstresszesebb versenye volt a sepangi

A Hyundai 35 esztendős pilótája kedden délben érkezett meg a Liszt Ferenc Repülőtérre, ahol egy órán át fogadta a gratulációkat, osztogatta az autogramokat és készítette a szelfiket rajongóival.

Sepang, 2019. december 16. A WTCR által közzétett fotó Michelisz Norbertrõl, a Hyundai versenyzõjérõl a túraautó-világkupa (WTCR) idényzáró malajziai futama után a sepangi pályán 2019. december 15-én. A 34 éves versenyzõ 370 ponttal megnyerte a szezont. Michelisz a versenysorozat elsõ magyar bajnoka. MTI/WTCR/DPPI Media/Florent Gooden

Forrás: MTI / WTCR / DPPI Media

Fotó: Florent Gooden

Michelisz Norbert szerint élete eddigi legstresszesebb versenye volt a malajziai hétvége, amelyen megnyerte a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját, és ezzel a magyar autósport történetének legnagyobb sikerét érte el.

A sajtótájékoztatón elmondta,

az idei nürnburgringi verseny után kezdte érezni, hogy reális esélye lehet a világkupa-elsőségre,

melyet leginkább annak köszönhet, hogy a szezon második felében egyre javult a teljesítménye, és ebben a szakaszban ő gyűjtötte a legtöbb pontot. Hozzátette: most már időnként kezdi felfogni, hogy ő a győztes.

„Irtózatos feszültség volt bennem, amikor láttam, hogy a sepangi verseny az időjárás miatt egy hatalmas szerencsejáték lesz”

- vallotta be az újdonsült bajnok, aki elismerte, a harmadik futam előtt, amikor nem indult be a motorja, volt olyan pillanat, amikor úgy érezte, minden elúszott.

A többszöri áramtalanítás után végül mégis beindult az autója, úgy fogalmazott,

valamilyen titokzatos erő – az Isten vagy a sors – , ami irányította a dolgokat, segítette őt.

Jelezte, meggyőződése, hogy a balszerencse és a szerencse hosszabb távon kiegyenlíti egymást. Most az utóbbi is kellett a győzelméhez, azzal, hogy összetettbeli riválisa műszaki hiba miatt nem szerzett pontot,

olyan mértékű szerencséje volt, amennyi balszerencse érte őt az előző években.

Visszatekintve mégis azt érzi, úgy jó, ahogyan megtörténtek vele a dolgok.

„Azért örülök ennek a bajnokságnak, mert a saját ösztöneimre hallgattam és a saját módszereimmel értem el”

- jelentette ki Michelisz, aki a jövőjével kapcsolatban konkrétumokat nem árulhatott el. Azt mondta, nagyon jól érzi magát a Hyundainál, ahol mindent alárendelnek a sikernek, és szerinte mindkét fél részéről megvan a törekvés a folytatásra. Hozzáfűzte: nagyon várja már, hogy újra „megszorongathassa” a gyermekeit, és végre családja körében tölthesse az idejét.

Forrás: MTI

Borítókép: A WTCR által közzétett fotó Michelisz Norbertről, a Hyundai versenyzőjéről a túraautó-világkupa (WTCR) idényzáró malajziai futama után a sepangi pályán 2019. december 15-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!