Laser vb

2020.02.15. 09:59

Három helyet visszacsúszott a vitorlázó Vadnai

Vadnai Benjaminnak és öccsének, Jonatánnak olimpiai válogató a vitorlázó Laser hajóosztály világbajnokság Melbourne-ben.

A tokiói kvótás Vadnai Benjamin szombaton a 22., a 33., majd a 23. helyen ért célba, így három helyet visszacsúszva a 17. az Arany-csoportban.

Vadnai Jonatán hasonló teljesítményt nyújtott a három futam során – 33., 27.és 30. lett – és a 37. helyről várja a záró napot.

A Vadnai testvérek a Magyar Vitorlás Szövetség honlapján úgy nyilatkoztak, hogy „embertelen körülmények” voltak a vízen, sokkal nagyobb hullámok mint eddig, ráadásul a hűvös, olykor esős időben három futamot kellett teljesíteni.

A tokiói indulási jogot Vadnai Benjamin szerezte meg a múlt évi világbajnokságon, azonban ez még nem jelent automatikus olimpiai részvételt számára. Hogy a két Vadnai testvér közül ki lesz idén olimpikon, az a mostani vb-n és a hyeres-i olimpiai héten elért eredmények alapján dől el.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!