Járvány

2020.03.31. 09:37

Kulcsár Krisztián: nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint jobb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

„Nagyon bízom benne, hogy a magyar csapat létszáma és teljesítménye nem fogja megérezni a halasztást, sőt nagyobb és erősebb csapatunk lesz” – nyilatkozta a sportvezető hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke és Abe Sindzó japán miniszterelnök múlt kedden jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztják a játékokat, hétfőn pedig arra is fény derült, hogy 2021. július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd.

„Jó dolog, ha a nyári olimpia nyáron van. Ez nem közhely és nem humor, ez a sportágak ciklikussága és egyéb felkészülési szempontok miatt alakult így, immár 125 éve. A nyári olimpiákat általában nyáron rendezik, ha az északi féltekén van a helyszín. Ha a délin, akkor ez változhat”

- magyarázta Kulcsár.

A MOB elnöke rávilágított, hogy szervezési szempontból egyszerűbb lehet – szinte napra pontosan – egy évvel eltolni az összes meglévő kötelmet, szerződést és megállapodást.

„Ez érthető, elfogadható és józan döntés, ez az első reakcióm a hírre. A már megtett előkészületeket átkonvertáljuk az új időpontra, rengeteg megállapodás újragondolása, átdátumozása, áralkuk és szervezési ügyek tartozik a feladataink közé”

- folytatta.

Kulcsár Krisztián felidézte, hogy a NOB és a helyi szervezőbizottság pénteken még azt közölte, három héten belül meghatározza az olimpia új dátumát, ám erre rögtön a következő munkanapon, hétfőn sor került, ez is a japán szervezők hozzáállását és elkötelezettségét mutatja.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik