női vízilabda-válogatott

2020.04.22. 21:16

Keszthelyi Rita: újra fel kell építenünk magunkat

A magyar női vízilabda-válogatott csapatkapitánya szerint az őszi világligában építheti fel magát újra az olimpiai kvalifikációra készülő együttes.

Budapest, 2019. június 9. Keszthelyi Rita a nõi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntõjének 5. helyéért játszott Magyarország - Ausztrália mérkõzés végén a Duna Arénában 2019. június 9-én. Ausztrália 12-7-re gyõzött, a magyar válogatott a hatodik helyen végzett. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon bronzérmes csapat vezére, a torna gólkirálya az M4 Sportnak adott szerdai interjújába elmondta, március 17. óta nem tudtak medencében edzeni, hat hete mindenki csak otthon készül.

„Azt gondolom, a vízilabdázók kilencven százaléka nem szeret futni, de most az állóképesség megszerzésére csak ez, és a biciklizés marad” – mondta Keszthelyi Rita. Hozzátette, kicsit mélyponton van most, hiszen „ezerszer inkább” vízilabda-edzésekre járna.

A bajnokság esetleges folytatásával kapcsolatban a játékos megjegyezte, legalább négy hét felkészülésre lenne szüksége mindenkinek ahhoz, hogy megfelelő formába kerüljön, ellenkező esetben csak „fuldoklás lesz”, valamint a sérülés veszélye is fennáll.

A válogatottról szólva Keszthelyi Rita elmondta, rosszul jött, hogy a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a márciusi olimpiai selejtezőt, ugyanis a gárda a Duna Arénában rendezett kontinensviadalon remek formában volt, és egy plusz löketet kapott a bronzéremtől. Meglátása szerint a későbbi legfőbb ellenfeleknél, az olaszoknál, a görögöknél és a hollandoknál is erősebbek voltak.

Hozzátette, ezt a formát most újra fel kell építeniük, de bízik a csapattársakban, hiszen mindenki tudja, miért küzdenek. Megjegyezte, a jelenlegi tervek szerint az ősszel rendezik meg a világliga-döntőt, ami egy jó lehetőség lenne, azt viszont reméli, hogy még az év végén, vagy a jövő év elején rendezik meg az olimpiai kvalifikációs tornát, és nem jövő márciusban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!