éles váltás

2020.08.25. 18:09

Lanzafame a török másodosztályba igazolt

Az OTP Bank Liga kétszeres gólkirálya, Davide Lanzafame a Budapest Honvédtól a török Adana Demirspor labdarúgócsapatához igazolt.

Budapest, 2019. május 4. A góllövõ Davide Lanzafame, az FTC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott Ferencváros - Újpest mérkõzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. május 4-én. A már bajnok Ferencváros 2-1-re gyõzött. MTI/Czagány Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Czagány Balázs

A másodosztályban szereplő klub Twitter-oldalán egy fotóval illusztrált bejegyzésben kedden jelentette be, hogy egy plusz egy évre írt alá az olasz csatár.

Adana Demirsporumuz Macaristan Ligi takımlarından Budapest Honved FC forması giyen 33 yaşındaki İtalyan forvet Davide Lanzafame ile 1+1 yıllık anlaşma sağlamıştır.

Milli takım forması da giyen Lanzafame, Honved FC takımında iki kez üst üste gol kralı olmuştur.📸" target="_blank" rel="noopener noreferrer">#AdanaDemirspor pic.twitter.com/Vf8vGoMrz3

— Adana Demirspor #EvdeKal (@AdsKulubu) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">August 25, 2020

Lanzafame az olasz élvonalban öt együttesben is játszott, majd először 2013-ban futballozott a Budapest Honvédban, ahova 2016-ban visszatért és bajnoki címre vezette a kispestieket. A 33 éves játékos 2018-ban egy idényre a Ferencvároshoz igazolt, amellyel szintén bajnoki aranyérmet nyert, majd másodszor is visszatért a Honvédhoz, amellyel elhódította a Magyar Kupát. Mindkét magyarországi klubjával egyszer-egyszer lett gólkirály.

Az Adana Demirspor az elmúlt idényben harmadikként zárt a török másodosztályban, majd a feljutásért rendezett rájátszás döntőjében tizenegyesekkel maradt alul.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!