az év gólja

2020.11.25. 13:03

Szon Hung Min, Junuzovic és Luis Suárez is a Puskás-díj jelöltjei közé került

Zsóri Dániel tavalyi sikere után idén nincs magyar futballista a jelöltek között.

Forrás: AFP/Nemzeti Sport

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján szerdán közölt, tizenegy gólszerzőt tartalmazó összeállításban a Tottenham Hotspur dél-koreai, a Red Bull Salzburg osztrák, valamint az akkor még Barcelona – jelenleg már Atlético Madrid – uruguayi válogatott támadója mellett az uruguayi Giorgian De Arrascaeta (Flamengo), az angol Jordan Flores (Dundalk FC), a francia André-Pierre Gignac (UANL Tigres), a dél-afrikai Hlompho Kekana (Mamelodi Sundowns FC) és az ecuadori Leonel Quinónez (CSD Macará), valamint három női játékos, a skót Caroline Weir (Manchester City WFC), a walesi Sophie Ingle (Chelsea FCW) és a Costa Rica-i Shirley Cruz válogatottban szerzett gólja található.

A listát a FIFA által erre a célra felkért szakmai bizottság állította össze, a szövetség honlapján zajló szavazáson december 9-ig lehet leadni a voksokat.

A többi kategóriához hasonlóan a három dobogóst december 11-én hirdeti ki a FIFA, míg a díjkiosztó gálára 17-én – a pandémia miatt idén rendhagyó keretek között, virtuálisan – kerül sor.

Tavaly első alkalommal magyar játékos, Zsóri Dániel vehette át a Puskás-díjat. Idén nincs magyar futballista a jelöltek között, viszont a salzburgi Junuzovic Rapid Wien ellen, június 24-én szerzett találata előtt a gólpasszt Szoboszlai Dominik adta. A magyar válogatott kulcsembere jobboldali szögletből ívelte a labdát a hosszú oldalon, a tizenhatoson kívül helyezkedő társához, aki kapásból lőtt a léc alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!