úszás

2020.12.01. 12:15

Szilágyi Liliána nem indul a tokiói olimpián

Szilágyi Liliána, az FTC Európa-bajnoki ezüstérmes úszója úgy döntött, 2021 nyaráig nem indul versenyen – nyilatkozta a Ferencváros hivatalos honlapjának a 24 éves sportoló.

A 2019 óta Shane Tusuppal készülő Szilágyi Liliána egyeztetett a Fradival, amely elfogadta az úszó elhatározását. Szilágyit a klubja, az edzője és a Magyar Úszószövetség is támogatja a döntésében – írta a fradi.hu alapján a Nemzeti Sport.

„Nehéz ezt pontosan megfogalmazni, úgy, hogy mindenki megértse, főleg a kívülállók, akik nem ismernek, akik nem tudják, min mentem, megyek keresztül – mesélt a háttérről Szilágyi Liliána. – Talán az a legjobb, ha úgy fogalmazok, hogy időre van szükségem. Azt szokták mondani, emberből vagyunk. Egy gépnek nincsenek érzései, nekem vannak. Időt kértem és kaptam a Fraditól, amiért nem győzök elég hálásnak lenni. Hangsúlyoznám, nem visszavonultam, nem abbahagytam az úszást, csak muszáj megállnom, és magammal, a testemmel, valamint a lelkemmel törődni, azt rendbe tenni. Fiatal vagyok, lehetek még ismét bajnok, érhetek el nagyszerű eredményeket. És szeretnék is elérni…”

Szilágyi így minden bizonnyal kihagyja a 2021 nyarára elhalasztott tokiói olimpiát is.

„Tudom, de a szemem előtt ott lebeg, hogy az életkoromnál fogva a 2024-es olimpia erőm teljében érhet. Nem adtam fel az álmaimat, csak tényleg össze akarom szedni magam ahhoz, hogy úgy tudjak edzeni és versenyezni, ahogy az a korábbi eredményeimhez méltó”– tette hozzá Szilágyi, aki jelezte, jó ideig nem szeretne nyilatkozni a sajtónak.

Szilágyi a 2012-es ifjúsági Eb-n aranyérmes lett 200 méter pillangón, két évvel később az ifjúsági olimpián megismételte ezt a teljesítményt, sőt 100 méter pillangón is az első helyen végzett. 2016-ban a londoni Eb-n ezüstérmet szerzett 200 pillangón, majd indult a riói olimpián, ám ott nem tudott kiemelkedőt nyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!