sorsolás

2021.01.30. 10:40

Fucsovics olasz, Balázs spanyol ellenféllel kezd Ausztráliában

Fucsovics Márton az olasz Marco Cecchinato, Balázs Attila pedig a spanyol Carlos Alcaraz ellen kezd a jövő hétfőn rajtoló melbourne-i férfi tenisztornákon.

A legelőkelőbben rangsorolt magyar játékos, Fucsovics Márton (55.) a Murray River Open 16. kiemeltjeként került össze a Roland Garros 2018-as elődöntősével. Cecchinato pályafutása legjobbjaként 16. is volt az ATP-rangsorban, amelyen jelenleg a 79. helyen áll.

A két teniszező eddig háromszor találkozott egymással, Fucsovics 2-1-re vezet. Legutóbb a 2019-es müncheni salakpályás viadalon csaptak össze, akkor a Fucsoviccsal egyidős, 28 éves olasz nyert.

Balázs Attila (93.) a Great Ocean Road Open elnevezésű, ugyancsak 250-es viadalon indul, ahol a 17 éves Carlos Alcaraz (145.) személyében verhető ellenfelet kapott a nyitófordulóban. A 32 éves magyar és tinédzser riválisa még soha nem találkozott egymással. Továbbjutás esetén Balázs Attilára az első helyen kiemelt belga David Goffin vár majd a második körben.

Az már korábban eldőlt, hogy a vasárnap rajtoló Gippsland Trophy elnevezésű női viadalon szereplő Babos Tímea (115.) a rangsorban 56. román Patricia Maria Tiggel találkozik az első fordulóban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!