Labdarúgó NB I

2021.03.02. 22:20

Ez történt az OTP Bank Liga 24. fordulójában

A várdaiak sorozatban harmadik bajnoki találkozójukat veszítették el, míg a tabella második helyén álló felcsúti együttes idegenben egymás utáni negyedik sikerét aratta, a kispestiek elmozdultak a kieső helyről, a címvédő pedig minimális különbséggel verte a sereghajtót.

Budapest, 2021. március 2. A ferencvárosi Ihor Haratyin (k) és a diósgyőri Gheorghe Grozav (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. március 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Kisvárdán győzött a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia 1-0-ra nyert a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának keddi nyitómérkőzésén.

A várdaiak sorozatban harmadik bajnoki találkozójukat veszítették el, míg a tabella második helyén álló felcsúti együttes idegenben egymás utáni negyedik sikerét aratta.

Nem túl nagy iramban, óvatoskodó játékkal kezdődött a mérkőzés, melynek első 20-25 percében a vendégek tűntek aktívabbnak, de igazán komoly gólhelyzetbe egyik fél sem került. A szünet előtt nem sokkal aztán előnyhöz jutott a Puskás Akadémia: az addig túlnyomó részt jól záró várdai védelem lemaradt Knezevicről, aki közelről, éles szögből nem hibázott.

Fordulás után annyiban változott a játék képe, hogy az idő előre haladtával a felcsútiak egyre inkább feladták a támadások lehetőségét, és elkezdtek átállni a biztos védekezésre. A hajrához közeledve ők az eredmény megőrzésére törekedtek, a hazaiaknak pedig a lefújásig egyszer sem sikerült feltörniük a rivális védelmét.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)

Kisvárda:

Minca – Melnyik, Ene, Prenga, Zlicic – Hej (Leoni, 76.), Ötvös – Navratil (Sassá, 64.), Karabeljov (Camaj, 77.), Kovácsréti (Bumba, 64.) – Viana (Horváth Z., 68.)

Puskás Akadémia:

Tóth B. – Spandler, Nunes, Meissner, Deutsch – Van Nieff, Urblik – Slagveer, Knezevic (Corbu, 78.), Komáromi (Kiss T., 65.) – Mance (Plsek, 84.)

gólszerző: Knezevic (39.)

A Honvéd kétgólos hátrányból fordított az MTK ellen

A Budapest Honvéd pályaválasztóként kétgólos hátrányból felállva, 3-2-re legyőzte az MTK-t az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában, kedden.

A kispestiek ezzel elmozdultak a kieső helyről és jelenleg a kilencedikek.

A jó iramú első félidőben az MTK ragadta magához a kezdeményezést, és a rendezett együttes a 18. percre Varga Roland és Schön találatával kétgólos előnybe került. A Honvéd sokáig passzív volt, alig tudott támadást indítani, a 34. percben viszont Gazdag révén szépített. Ettől egycsapásra felélénkültek a kispestiek, de hiába vették át az irányítást, helyzetet nem tudtak kialakítani.

A szünet után szerkezetet és ritmust is váltott a Honvéd, a küzdelmesebbé váló mérkőzésen nem alakult ki folyamatos játék és gólveszély is ritkán adódott. A félidő közepén Balogh Norbert duplájával mégis három percen belül fordított a kispesti együttes. A szünetben csereként pályára lépő csatár előbb szabadrúgás után fejjel, majd egy lecsorgót követően közelről volt eredményes. A hajrára kiegyenlítetté vált a mérkőzés, de az eredmény már nem változott.

A Honvéd egymást követő második bajnoki mérkőzését nyerte meg hátrányból, ezt megelőzően Felcsúton fordított, és győzte le 2-1-re a Puskás Akadémiát. Az MTK a kipestiek elleni legutóbbi kilenc mérkőzésén – egy győzelem és két döntetlen mellett – hatodszor maradt alul.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Budapest Honvéd FC-MTK Budapest 3-2 (1-2)

Budapest Honvéd:

Tujvel – Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. – Szendrei, Nagy G. (Bocskay, 66.), Kesztyűs (Balogh N., a szünetben) – Nagy D. (Kocsis, 81.), Gazdag, Zsótér (Kamber, 84.)

MTK:

Mijatovic – Ikenne-King (Baki, 86.), Perkovic, Nagy Zsombor, Balázs B. (Alho, 68.) – Cseke, Mezei Sz. (Bíró B., 86.) – Varga R., Dimitrov (Palincsár, 68.), Schön – Miovski (Prosser, 79.)

gólszerzők: Gazdag (34.), Balogh N. (71., 73.), illetve Varga R. (6.), Schön (18.)

Minimális különbséggel verte a sereghajtót a címvédő

A listavezető Ferencváros hazai pályán 1-0-ra győzött a sereghajtó Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának kedd esti mérkőzésén.

A zöld-fehérek így visszaállították a 15 pontos különbséget a második helyezett Puskás Akadémiával szemben, a DVTK pedig öt pontra van a 10., már bennmaradást jelentő helyen álló Budafoktól, amely szerdán lép pályára.

A címvédő listavezető kezdte jobban a találkozót, de néhány ígéretes támadás után visszavett a tempóból. A folytatásban kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, elsősorban mindkét együttes a védekezésben jeleskedett, így szinte helyzet sem alakult ki a kapuk előtt.

A második félidő első felében a sok hiba miatt felépített támadást alig-alig lehetett látni. A játékrész derekán mindkét csapat közel került a gólhoz, a helyzetek azonban kimaradtak. Az utolsó negyedórára megélénkült a tempó, előbb a diósgyőri Márkvárt hagyott ki nagy helyzetet, majd ez gyorsan megbosszulta magát, mert Boli az ellentámadás végén szépen fejelt a kapuba. A vendégek minden tőlük telhetőt megtettek az egyenlítésért, de nem jártak sikerrel.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

FTC:

Dibusz – Botka (Wingo, 7.), Blazic, Mmaee (Dvali, 67.), Heister (Civic, a szünetben) – Haratin, Laidouni – Zubkov, Tokmac (Hariasvili, 67.), Uzuni (Sigér, 84.) – Boli

DVTK:

Malenica – Grgic, Milovic, Hegedűs, Pikk – Márkvárt, Zivulic (Roshi, 79.), Max (Suljic, 82.) – Drazic, Grozav, Ivanovski

gólszerző: Boli (77.)

Forrás: MTI

Borítókép: A ferencvárosi Ihor Haratyin (k) és a diósgyőri Gheorghe Grozav (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. március 2-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!