Tokió 2020

2021.04.25. 10:20

Vadnai Benjamin indul Laserben

Vadnai Benjamin indul Laser Standard osztályban a tokiói olimpia vitorlás mezőnyében, mivel megnyerte a válogatót testvérével, Jonatánnal szemben.

A kvótát a 2019-es világbajnokságon Vadnai Benjamin szerezte meg, de az ötkarikás részvételért meg kellett küzdenie a szintén többszörös utánpótlás vb- és Eb-érmes öccsével.

A válogató a pandémia miatt csak két versenyből állt. A riói olimpián is szerepelt Vadnai Benjamin a tavalyi vb-n 13 hellyel előzte meg Jonatánt, és a szombaton véget ért európai kvalifikációs versenyen, a portugáliai Vilamourában szintén jobban szerepelt, 24. lett, míg testvére a 28. helyen végzett – a magyar szövetség honlapja alapján.

Utóbbi viadalon a nők között, Laser Radialban a szintén olimpiai kvótás Érdi Mária megnyerte az utolsó futamot és összesítésben a 14. lett.

Vitorlázásban még a Finndingiben világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor, valamint szörfben Cholnoky Sára utazhat Tokióba. Visszalépések esetén az ugyancsak szörfös Gádorfalvi Áron is készülhet a hetedik olimpiájára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában