Ország-világ

2021.05.19. 19:19

Rebrov február 10-én felmondott a Fradinál

Szerhij Rebrov, a bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője február 10-én felmondott – nyilatkozta Kubatov Gábor klubelnök az Origónak.

20200814 Budapest MTK BUDAPEST-FERENCVÁROSI TC (Fradi) NB I labdarúgás Magyar Nemzet fotó: Mirkó István (MI) képen: SERGEI REBROV vezetőedző

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

„Rebrov február 10-én felmondott a Ferencvárosnál, a menedzserén keresztül csak annyit közölt, hogy az év végén szeretne távozni, és keressünk új edzőt” – nyilatkozta Kubatov annak apropóján, hogy könyvet írt az elmúlt tízéves elnöki ciklusáról. Hozzátette: váratlanul érte őt a szakember döntése, és a kialakult helyzetet a legnagyobb problémájuknak nevezte.

„Eszem ágában sem volt váltani, és nem is tudok arról, hogy a klubon belül bármilyen áthidalhatatlan ellentét lett volna az edző és a menedzsment között. Felelős vezetőként nem tehetem meg, hogy a csapat itt álljon egy BL-selejtező előtt edző nélkül. Körülnéztünk a piacon, és már vannak lehetséges jelöltjeink.

Aki engem ismer, az tudja, hogy ha nekem valakivel problémám van, azt mindig a szemébe mondom, őszintén, de itt erről szó sem volt. Persze, van egy érzelmi része a dolognak. Azt hittem, hogy a megbecsülésünket legalább anyagilag kifejezzük, mert Rebrov európai szinten is nagyon jól keresett. Mi mindent megtettünk azért, hogy ő sikeres legyen. Egy zseniális edző, olyan, amilyenre mindig is vágytam, de el kell fogadnom a döntését. Szeretném, ha leülnénk és beszélgetnénk egymással. Ez még hátravan” – mondta.

A 46 éves ukrán szakember 2018 nyarán került az Üllői útra, irányításával a zöld-fehérek sorozatban harmadszor végeztek az élen az OTP Bank Ligában, ráadásul az előző szezonban az Európa-liga, a mostani idényben pedig a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutottak.

A nemzetközi sajtóban a napokban felvetődött az orosz Murad Muszajev, az osztrák Peter Stöger, valamint az olasz Eusebio Di Francesco és Roberto Donadoni neve is Rebrov lehetséges utódjaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!