bundesliga

2021.06.23. 17:29

Szalai Ádám szerződést hosszabbított Mainzban

Egy évvel meghosszabbította a szerződését a német élvonalbeli FSV Mainz 05 labdarúgócsapatánál.

firo: 05.03.2021 Fuvuball: Soccer: 1st Bundesliga, season 2020/21 FC Schalke 04 - FSV Mainz duels Shkodran Mustafiversus Adam Szalai Photo: Jvºrgen Fromme / firosportphoto / pool | usage worldwide (Photo by Jvºrgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Fotó: Jürgen Fromme

A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a magyar válogatott csapatkapitányának új megállapodása jövő nyárig szól.

A 73-szoros válogatott Szalai először 2010 és 2013 között játszott Mainzban, ahova 2019-ben tért vissza. Eddig összesen

132 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott.

Christian Heidel sportigazgató úgy fogalmazott, hogy a magyar középcsatár fontos tagja a csapatnak, és jelentős szerepet játszott abban, hogy a Mainz kiemelkedő második félévet produkált a Bundesliga legutóbbi idényében, és sikerült bennmaradnia. Hozzátette,

a pályán harcos mentalitás jellemzi, ezért minden védő számára nehéz ellenfél, az öltözőben viszont remek közösségi ember, aki segíti a fiatal játékosok beilleszkedését.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon szereplő Szalai Ádám felidézte, hogy az előző szezonban szinte lehetetlen helyzetbe kerültek, de a kemény munka meghozta gyümölcsét, és a hihetetlen második félévüknek köszönhetően megőrizték élvonalbeli tagságukat. Hozzátette, szeretne hozzájárulni, hogy a következő idényben a szurkolók már az első mérkőzéstől örömüket leljék a teljesítményükben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!