igazolás

2021.07.17. 11:46

Bolla Bendegúz a Wolverhamptonhoz igazolt

A kétszeres válogatott Bolla Bendegúz az angol élvonalban szereplő Wolverhampton Wanderers csapatához igazolt, ugyanakkor egy szezont kölcsönben a zürichi Grasshoppersnél tölt majd – számolt be Twitteren a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ)

Ireland's midfielder Josh Cullen (L) and Hungary's midfielder Bendeguz Bolla vie for the ball during the friendly football match between Hungary and the Republic of Ireland in the Szusza Ferenc Stadion in Budapest, Hungary, on June 8, 2021, in preparation for the UEFA European Championships. (Photo by FERENC ISZA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ferenc Isza

A 21 éves, szélsőként és jobb oldali középpályásként is bevethető jobbhátvéd a szülővárosában, Székesfehérváron kezdett futballozni, majd az MTK utánpótlásában nevelkedett. Négy évvel ezelőtt igazolta le a Videoton FC, amely Siófokra és Zalaegerszegre is kölcsönadta. A MOL Fehérvár FC színeiben az előző idényben 37 mérkőzésen egy gólt szerzett és öt gólpasszt adott. A magyar válogatottban eddig kétszer szerepelt, június elején a Ciprus és az Írország elleni barátságos mérkőzéseken is, majd tagja volt az Európa-bajnoki keretnek is.

A Wolverhampton Wanderers 2018-ban jutott vissza a Premier League-be, ahol kétszer a hetedik, legutóbb pedig a 13. helyen végzett. A Grasshoppers 2019-ben esett ki a svájci élvonalból, ahová az elmúlt idény másodosztályú küzdelmeinek megnyerésével jutott vissza – az ideiglenes megbízatású Kádár Zoltánnal a kispadon.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!