BL-selejtező

2021.08.09. 10:30

Kedvező helyzetből várja a Slavia elleni visszavágót a Fradi

A magyar bajnok Ferencváros kedvező helyzetben, kétgólos előnnyel utazik a Slavia Praha elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára, melyet kedd este vív a cseh bajnok otthonában, a harmadik fordulóban.

Budapest, 2021. augusztus 4. Aissa Laidouni (b) és Miha Blazic, a Ferencváros, valamint Jan Kuchta, a Slavia Praha játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének harmadik fordulójában játszott mérkõzésen a Groupama Arénában 2021. augusztus 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A zöld-fehérek öt mérkőzés után százszázalékosak a sorozatban, ugyanis az első két fordulóból – a koszovói Prishtina és a litván Zalgiris Vilnius ellen – egyformán kettős győzelemmel jutottak tovább, és a múlt szerdai, Slaviával szembeni első összecsapáson is diadalmaskodtak.

Szűk egy hete Peter Stöger csapata egy szerencsés öngóllal és egy tizenegyessel került kényelmes előnybe, ugyanakkor intő jel lehet a népligetieknek, hogy a Slavia múlt héten az első félidőben agresszív letámadásával többször is zavarba hozta őket, illetve 0-2-nél is nagy erőket tudott mozgósítani a szépítésért.

A Ferencváros a hétvégén pihent, ugyanis elhalasztotta a MOL Fehérvár FC elleni bajnoki mérkőzését, ezúttal azonban ez nem lesz előny számára, mert a prágaiak sem játszottak ligameccset: az Olomouc elleni összecsapást kérésükre későbbi időpontban rendezik majd.

Az már biztos, hogy a 2019-ben az Európa-liga, tavaly pedig a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt Ferencváros 2021 őszén is érdekelt lesz valamely európai kupasorozat csoportkörében.

A „legrosszabb” esetben, azaz a Slavia Prahával szembeni esetleges búcsút követően az Európa-liga playoffjában lenne érdekelt a gárda, ott a vesztesek a Konferencia-liga főtábláján indulhatnak majd.

Továbbjutás esetén újra a BL csoportkörért szállnának harcba a zöld-fehérek, de ha nem is járnak sikerrel, akkor az El-főtáblával vigasztalódhatnak.

Ha a magyar csapat sikerrel veszi a csehek elleni visszavágót, a román CFR Cluj és a svájci Young Boys továbbjutója vár rá a playoff-körben, míg kiesés esetén az El-főtábláért a horvát Dinamo Zagreb és a lengyel Legia Warszawa párharcának vesztesével találkozik.

A Slavia elleni találkozó 19 órakor a német Tobias Stieler sípjelére kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Forrás: MTI

Borítókép: Aissa Laidouni (b) és Miha Blazic, a Ferencváros, valamint Jan Kuchta, a Slavia Praha játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. augusztus 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!